GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Λοιμωξιολόγος δηλώνει ότι ένιωσε τρόμο μέσα στο Diamond Princess - Τι καταγγέλλει

Ιάπωνας λοιμωξιολόγος που επιβιβάσθηκε στο Diamond Princess προέβη σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ιαπωνίας δημόσια κριτική σχετικά ...

Ιάπωνας λοιμωξιολόγος που επιβιβάσθηκε στο Diamond Princess προέβη σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ιαπωνίας δημόσια κριτική σχετικά με τη διαχείριση του Covid-19 που διεξάγεται από τις αρχές,πάνω στο πλοίο το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.
Ο Κεντάρο Ιουάτα -καθηγητής του πανεπιστημίου του Κόμπε με ειδικότητα στις λοιμώδεις νόσους αναφέρει πως για πρώτη φορά στην καριέρα του αισθάνθηκε 'τρόμο'. Συγκεκριμένα, σημειώνει πως δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις πράσινες(μη μολυσμένες) και τις κόκκινες( μολυσμένες) περιοχές του πλοίου και ότι το προσωπικό μπορεί να μετακινείται ελεύθερα μεταξύ των χώρων του πλοίου χωρίς κανέναν έλεγχο. Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί αναφέρει πως έχει βρεθεί στην Αφρική για τον Έμπολα, στην Κίνα το 2013 για να αντιμετωπίσει τον Sars και σε άλλες χώρες για να συνδράμει κατά της χολέρας,αλλά πρώτη φορά τώρα φοβήθηκε τόσο πολύ μην μολυνθεί.

Ο φόβος του Ιουάτα ήταν τόσο μεγάλος που τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών με ιδία πρωτοβουλία από φόβο μην κολλήσει τους οικείους του. Τονίζει επίσης ότι η διαχείριση του ιού αφέθηκε στα χέρια γραφειοκρατών και εν συνεχεία αναφέρει ότι πάνω στο πλοίο δεν υπήρχε υπεύθυνος με τεχνογνωσία στη διαχείριση λοιμώξεων.
Από τα 2.400 άτομα που υποβλήθηκαν σε τεστ πάνω στο πλοίο 542 εμφανίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό,ενώ τα αποτελέσματα των υπόλοιπων εκκρεμούν.
Ο Γιοσιχίντε Σούκα,εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ερώτηση που του έγινε ανέφερε πως από τις 5 Φεβρουαρίου έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του ιού, όπως η χρήση απολυμαντικού,το πλύσιμο των χεριών και η χρήση μασκών προστασίας.
Στην κριτική του Ιουάτα απάντησε ο Ιάπωνας υπουργός υγείας Κάτο, ο οποίος αντέκρουσε την κριτική που του ασκήθηκε,σημειώνοντας ότι πάνω στο πλοίο υπάρχει ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη του εσωτερικού του πλοίου, Τέλος ανέφερε πως οι ειδικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν την κατάσταση πάνω στο πλοίο ως 'ελεγχόμενη'.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση