GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν: Συνδέεται με τον προηγούμενο; - Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας

"Υπάρχει άμεση συσχέτιση με τον προηγούμενο σεισμό στην Τουρκία" δήλωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας...

"Υπάρχει άμεση συσχέτιση με τον προηγούμενο σεισμό στην Τουρκία" δήλωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν και έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πολλοί.
Ο κ. Λέκκας είπε ότι "ο σεισμός εκδηλώθηκε στην άλλη πλευρά της σφήνας που δημιούργησε η αραβική πλάκα. Την προηγούμενη φορά είχε γίνει στην ανατολική πλευρά και τώρα στη δυτική. Το σύστημα φαίνεται ότι έχει διαταραχθεί".
Στην ερώτηση για το εάν πρέπει να ανησυχούμε και στην Ελλάδα με την έξαρση που παρατηρείται ο κ. Λέκκας απάντησε ότι "αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η δραστηριότητα, η κίνηση πάει προς την άλλη πλευρά. Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να ενεργοποιηθεί τώρα από την πλευρά τη δική μας. Επειδή όμως, όλο το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και υπάρχει μια διατάραξη το παρακολουθούμε να δούμε τι γίνεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση