GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ηχογραφήσεις από το Eurogroup

Στις 10 Μαρτίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup που έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, έγι...

Στις 10 Μαρτίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup που έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, έγινε σήμερα γνωστό από το MέΡΑ 25.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ κορυφαίος αξιωματούχος του κόμματος, είπε σε δημοσιογράφος ότι οι συνομιλίες απομαγνητοφωνούνται και θα είναι έτοιμες στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο επειδή ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αυστραλία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, τα κείμενα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου, προκειμένου να βρίσκεται στην Αθήνα. Έτσι, θα μπορέσει να απαντήσει σε κάθε ερώτημα ή ζήτημα που θα τεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Βαρουφάκης δεν ανησυχεί για τυχόν προσφυγή στη δικαιοσύνη, ενώ υπενθύμισε την απόφαση του Αρείου Πάγου την οποία είχε καταθέσει στη βουλή μαζί με το αρχείο καταγραφής των συνεδριάσεων του Eurogroup.
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι το ΜέΡΑ 25 επαναλαμβάνει ότι η αποκάλυψη των συνομιλιών θα ρίξει φως σε αθέατες πλευρές των συνεδριάσεων, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονταν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα αποκαλύψει επίσης την αλαζονεία τους, αλλά και τον ανθελληνισμό τους σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα αποκαλυφθεί επίσης, σημείωσε η ίδια πηγή και η αλήθεια. Ότι δηλαδή όσες προτάσεις και αν κατέθετε η ελληνική πλευρά για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, απορρίπτονταν ασυζητητί.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον ίδιο αξιωματούχο διευκρινίστηκε ότι έχουν ηχογραφηθεί συνεδριάσεις μετά το τρίτο Eurogroup επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε η ηχογράφηση ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν πρακτικά.
Αρκετά στοιχεία από τις συνεδριάσεις περιέχονται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «ανίκητοι ηττημένοι», είπε ο ίδιος αξιωματούχος τονίζοντας μάλιστα ότι ο αγγλικός εκδοτικός οίκος με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια ο κ. Βαρουφάκης του πρότεινε ένα μεγάλο ποσό, περίπου 10,000 λίρες, προκειμένου να μην εκδοθεί το βιβλίο, πρόταση που ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε.
Ως προς τη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία, η ίδια κομματική πηγή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια θα αποτύχει και γνωστοποίησε ότι το MέΡΑ 25 θα καταθέσει σύντομα σχέδιο νόμου για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση