GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορούτς Ρέις: Ελληνικό F-16 πέταξε και φωτογράφισε το τουρκικό πλοίο

Τη μυστική αποστολή ενός ελληνικού F-16 σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό "Ορούτς Ρέις" αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσε...

Τη μυστική αποστολή ενός ελληνικού F-16 σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό "Ορούτς Ρέις" αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

To ελληνικό F-16 απογειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί από τη Βάση της Αεροπορίας στον Άραξο, εφοδιασμένο με το ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης και έφτασε λίγο πριν τις 9.10 π.μ. στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου φωτογράφισε από τον αέρα και από απόσταση το ερευνητικό σκάφος.

Με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο και κατά επέκταση και η ελληνική κυβέρνηση είχαν πλήρη εικόνα από το πρωί για το γεγονός ότι από το "Ορούτς Ρέιτς" υπήρχαν απλωμένα καλώδια τα οποία κατά μία εκδοχή δεν πρόλαβε να τα μαζέψει όταν αναχώρησε εσπευσμένα και λόγω κακοκαιρίας από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στην οποία πραγματοποιούσε έρευνες.

Το γεγονός πάντως ότι υπήρχαν απλωμένα καλώδια δε συνεπάγεται ότι πραγματοποιούσε και υποθαλάσσιες έρευνες, κάτι το οποίο θα ήταν παράνομο και το οποίο παραμένει άγνωστο.

Το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο επισκέφθηκαν το Μαξίμου όπου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το όλο περιστατικό και για την πορεία εξόδου του τουρκικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση