GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παύλος Παπαδημητρίου γράφει για το ελληνικό ποδόσφαιρο: NO MAS

Του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ποτέ άλλοτε στα 41 χρόνια ιστορίας του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου τα πράγματα δεν είχαν φτάσει σε τόσο κρί...

Του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ποτέ άλλοτε στα 41 χρόνια ιστορίας του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου τα πράγματα δεν είχαν φτάσει σε τόσο κρίσιμο σημείο. Μπορεί να ακουστεί (μελο)δραματικό αλλά εδώ που βρισκόμαστε παίζεται όχι απλά το προσεχές μέλλον του λαοφιλέστερου σπορ αλλά και η ίδια του η επιβίωση.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την ΟΥΕΦΑ υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και να αποδειχθεί το έναυσμα για τη «φυγή προς τα εμπρός». Βέβαια όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας στην οποία εμπλέκονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτιμότερο να κρατάμε μικρό καλάθι.
Η κυβέρνηση είναι «στριμωγμένη» και μοναδικός της δρόμος αυτή τη στιγμή -αν θέλει να αποκομίσει πολιτικό όφελος μετά τις προσωπικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Βουλή- φαντάζει η νομοθέτηση σκληρών μέτρων για όλα τα θέματα που κρατούν «αλυσοδεμένο» το ποδόσφαιρο. Μέτρα που στην ουσία θα εγκαθιδρύσουν μια ιδιότυπη «δικτατορία» στο χώρο και τα οποία μπορεί (ανάλογα με το πως θα τα «διαβάσουν» ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ) να οδηγήσουν ακόμη και στο ποδοσφαιρικό GREXIT στο οποίο αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο ο κ.Μητσοτάκης.
Τα ψέματα τελείωσαν και οι στιγμές που ζούμε θα αποδειχθούν (όπως και να έχει) ιστορικές. Έλληνες και ξένοι ποδοσφαιρικοί και πολιτικοί παράγοντες καλούνται να βρουν το θάρρος και την ωριμότητα να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους. Κι αφού συνειδητοποιήσουν τις απαιτήσεις των καιρών να πράξουν τα δέοντα για να γεννηθεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πράγμα άλλωστε έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
Κι όπως είχε πει και ο Ντουράν στον «Σούγκαρ» Ρέι Λέοναρντ κατά το θρυλικό πυγμαχικό τους αγώνα «ΝΟ MAS».....

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση