GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προανακριτική Novartis: Χωρίς κουκούλα οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας, οι προστατευόμενοι μαρτύρες να καταθέσουν με τον ...

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας, οι προστατευόμενοι μαρτύρες να καταθέσουν με τον ίδιο τρόπο που είχαν καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2019.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μάρτυρες με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση" θα καταθέσουν χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.
Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.
Οι επιστολές των προστατευόμενων μαρτύρων
Νωρίτερα, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν στείλει επιστολές προς την προανακριτική επιτροπή, σχετικά με τον τρόπο κατάθεσής τους.
Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης” εκφράζει φόβους ότι θα διαρρεύσει η ταυτότητα του, φόβους για αντίποινα και ότι θα βρεθεί σε κίνδυνο ο ίδιος και η οικογένεια του, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.
Υποστηρίζει, επίσης, ότι στις 4 Δεκεμβρίου κατέθεσε στον κ. Σοφουλάκη με τεχνικά μέσα και ζητά να γίνει το ίδιο και στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή.
Από την πλευρά της, η μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” επικαλείται στην επιστολή της ευρωπαϊκή οδηγία για την υποχρέωση της εμπιστευτικότητας και ζητά ανάκληση της κλήτευσής της.
Την επιστολή έχει στείλει και στην Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων, τον αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη, την Ελένη Τουλουπάκη και την αρμόδια επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σήμερα, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής αναμένεται να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

1 σχόλιο

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Αλλοίμονο για την Δημοκρατία αν αυτοί που με υποθέσεις, άκουσα, μου είπαν, περίπου, ίσως, έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Βουλευτές, καταθέσουν προστατευμένοι στην ανωνυμία τους. Ντροπή σε αυτούς που θα το αποφασίσουν, ντροπή σε αυτούς που επιδιώκουν να καταθέσουν με κουκούλα, αυτοί κι αν είναι ξετσίπωτοι και βρωμιάρηδες.
    Είναι αδιανόητο συκοφάντες του χειρίστου είδους να έχουν μεταχείριση υγιούς πολίτη, όχι μόνο πρέπει να καταθέσουν χωρίς κουκούλες αλλοιώσεις κλπ, αλλά και η ανάκριση τους να γίνει ον κάμερα, και να βλέπει όλος ο λαός τι έχουν να πουν, μόνο έτσι θα υπάρξει καταλαγή, μόνο έτσι ο κάθε ένας που στο μέλλον θα καταθέτει εναντίων κάποιου θα μετράει τα λόγια του, θα περιορίζετε στα πραγματικά γεγονότα.
    Αυτά τα τέρατα δημιουργήματα του Σύριζα που ατίμασαν ανθρώπους, διέσυραν τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, θα καταθέσουν κρυμμένοι? Ντροπή σε όσους το αποφασίσουν! Αν αύριο πάω εγώ σε ένα εισαγγελέα ζητώντας ειδική προστασία μάρτυρος, και πω ψευδώς, ότι έπεσε στην αντίληψη μου ότι πολιτικά πρόσωπα Πρωθυπουργοί,Υπουργοί, Άλφα, ο Βήτα, και ο Δίνα, εργάζονται για την κατάλυση Του Πολιτεύματος, τι θα γίνει? Θα διασυρθούν ναι ή όχι?
    Η Βουλή, ο Τύπος, οι Πολίτες αυτής της χώρας δεν θα αναστατωθούν?
    Ο Τσίπρας έκανε χρήση αυτής της άθλιας συμπεριφοράς κατασκευάζοντας κατηγορίες και κουκουλοφόρους για να εξοντώσει πολιτικούς του αντιπάλους, αυτό θέλουμε να γίνετε συνέχεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση