GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακρής για κορονοϊό:Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο ιός δείχνει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα

“Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο ιός δείχνει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα”, είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ...

“Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο ιός δείχνει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα”, είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη, αναφερόμενος στον κορονοϊό.
“Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί και πριν από την εκδήλωση των συμπτωμάτων δηλαδή στον χρόνο επώασης και να μεταδοθεί... Ενδείξεις υπάρχουν ότι ανιχνεύεται ο ιός και μετά την αποδρομή της λοίμωξης, δηλαδή συνεχίζει να ανιχνεύεται το ιικό φορτίο που δείχνει ότι πιθανόν ακόμα και σε αυτή τη φάση μπορεί να μεταδοθεί. Όλα αυτά συνηγορούν για υψηλή μεταδοτικότητα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής και πρόσθεσε:
“Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κρούσμα στη χώρα μας. Απλά προσπαθούμε όσο μπορούμε να επιβραδύνουμε την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας... Η θνητότητα είναι πολύ μεγαλύτερη στα ηλικιωμένα άτομα, άνω των 70 ετών. Η συνολική θνητότητα στην Κίνα όπως καταγράφεται είναι 2%. Ηλικιωμένοι και χρόνια νοσήματα είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που επιβαρύνονται περισσότερο από τον νέο ιό”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση