GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Ο Αθανάσιος Τσακρής για την εξάπλωση και πρόληψη του ιού

"Από όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, φαίνεται να μην έχουμε προς το παρόν εξάπλωση στη χώρα μας, και θα έλεγα το παράδειγμα που δίνει ...

"Από όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, φαίνεται να μην έχουμε προς το παρόν εξάπλωση στη χώρα μας, και θα έλεγα το παράδειγμα που δίνει η Ιταλία αν προσέξουμε λίγο περισσότερο τα δεδομένα, μπορεί να είχε τις πρώτες ημέρες μια μεγάλη έξαρση και γρήγορη εξάπλωση του ιού, αλλά βλέπετε τα μέτρα περιορισμού και εθελούσιου περιορισμού του κόσμου βοήθησαν μαζί με την οργάνωση που υπήρχε στο σύστημα υγείας να περιοριστεί" δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι "είναι μια ευκαιρία αυτής της κρίσης δημόσιας υγείας που διανύουμε να βγει κερδισμένο το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας μας. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια. Τέτοια προβλήματα και περιπτώσεις εξάπλωσης επιδημιών θα έχουμε όλο και πιο συχνά στο μέλλον, ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, οι κλιματολογικές αλλαγές συμβάλλουν και αυτές στη διασπορά νέων ιών".
"Οι τρόποι μετάδοσης έχουν να κάνουν με τον συγχνωτισμό, με τα κλειστά περιβάλλοντα που δεν αερίζονται και μεταδίδεται με μολυσμένα χέρια, αντικείμενα που είναι μολυσμένα και γι'αυτό λέμε ότι το πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό "
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση