GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Στα 114 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο κατά 21 κρούσματα φθάνοντας συνολικά από τα 93 σ...

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο κατά 21 κρούσματα φθάνοντας συνολικά από τα 93 στα 114, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης παρουσία του προέδρου Πούτιν.

«Στην Ρωσική Ομοσπονδία την παρούσα στιγμή έχουν καταγραφεί 114 ασθενείς σε 26 περιφέρειες της χώρας. Από αυτούς οι πέντε ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο, οι 109 νοσηλεύονται, ενώ οι 106 παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή κανένα σύμπτωμα» δήλωσε η Γκόλικοβα, προσθέτοντας ότι 10 από τα 114 άτομα που έχουν καταγραφεί μολύνθηκαν από επαφές εντός της χώρας, ενώ τα 104 είχαν μολυνθεί κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό.

Η Γκόλικοβα διευκρίνισε ότι δεν παρατηρείται εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα και οι νοσήσαντες από τον κορονοϊό ήταν άτομα που ζουν μαζί με άτομα που έφθασαν από χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης στην Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να δημιουργηθεί πανικός από την εξάπλωση του κορονοϊού, και πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση έχουν χαρακτήρα πρόληψης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την περίοδο του 2020 έως σήμερα, δεν έχει καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων πνευμονίας και θανάτων από πνευμονία, ενώ σε μια σειρά οντότητες παρατηρείται μείωση των δεικτών αυτών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ως εκ τούτου, θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν συντρέχουν οι οποιοιδήποτε λόγοι ώστε να υπάρχει πανικός. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή την στιγμή έχουν χαρακτήρα πρόληψης» δήλωσε η Γκόλικοβα.

Η ίδια είπε επίσης, ότι αυτή την στιγμή δεν είναι αναγκαίο να κάνουν τεστ κορονοϊού όλοι οι πολίτες της χώρας.

Χθες η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει έλλειψη σε τεστ κορονοϊού στην Ρωσία, ότι όλα τα τεστ θα γίνονται δωρεάν και θα πρέπει να τα κάνουν πρωτίστως οι Ρώσοι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό όπως και εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι οι περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να προτείνουν έως τις 17 Μαρτίου, τα εργαστήρια που υπάρχουν σε ιατρικά ιδρύματα της δικαιοδοσίας τους στα οποία θα γίνονται τα τεστ.

Σύμφωνα με την Γκολίκοβα «τα πρώτα συμπεράσματα μιας τέτοιας διευρυμένης συνεργασίας» με τις περιφέρειες προγραμματίζεται να εξαχθούν στις 23 Μαρτίου.

Η ίδια διευκρίνισε ότι στα εργαστήρια θα γίνονται οι αναλύσεις, αλλά παράλληλα «τα δείγματα θα τα παραλαμβάνουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, ενώ τα εργαστήρια δεν θα έρχονται σε επαφή με τον κόσμο».

Η ρωσική κυβέρνηση έχει διαθέσει για τον σκοπό αυτό στις περιφέρειες 427.000 τεστ κορονοϊού.

Covid-19: Ένα άτομο που προσβλήθηκε στην Μόσχα από κορονοϊό, ταξίδευε στο ίδιο αεροπλάνο με άτομο που είχε νοσήσει πρόσφατα

Ένα νέος ασθενής με κορονοϊό που καταγράφηκε στην Μόσχα, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν στην ίδια πτήση με άτομο που είχε νοσήσει νωρίτερα, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Ένας από τους ασθενείς αφίχθη με την ίδια πτήση στην οποία επέβαινε επιβάτης που είχε νοσήσει πρόσφατα. Αυτή την στιγμή έχουν εντοπισθεί όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, μεταξύ των οποίων και οι οδηγοί ταξί που τους πήραν από το αεροδρόμιο. Όλοι τους βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση» αναφέρει η δήλωση του Κέντρου επιχειρήσεων της Μόσχας.

Στους 56 έχει ανέλθει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Μόσχα. Όλοι οι ασθενείς είχαν επισκεφθεί ευρωπαϊκές χώρες και νοσηλεύονται στο νοσοκομειακό συγκρότημα στην περιοχή Κομμουνάρκα. Ένας ακόμη ασθενής που αφίχθη από το εξωτερικό νοσηλεύεται στην Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση