GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πάνω από 13.000 Αμερικανοί αναζητούν βοήθεια για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ

Περίπου 13.500 Αμερικανοί πολίτες στο εξωτερικό έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ...

Περίπου 13.500 Αμερικανοί πολίτες στο εξωτερικό έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εξαιτίας του κορονοϊού, έγινε την Τρίτη γνωστό από Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος προέτρεψε τους Αμερικανούς, που βρίσκονται στο εξωτερικό να «φύγουν» αμέσως, όσο είναι διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ αυτήν την εβδομάδα θα επαναπατρίσει περίπου 1.600 Αμερικανούς από χώρες του εξωτερικού με περίπου 16 πτήσεις, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, ενώ εξήγησε ότι περίπου 5.700 άνθρωποι έχουν ήδη επιστρέψει, πολλοί με πτήσεις που κανόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 10 εκατομμυρίων Αμερικανών υπηκόων στο εξωτερικό ζει εκεί και δεν επιθυμεί να επιστρέψει, είπε ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να ζυγίσουν εάν θα είναι βολικό για εκείνους να παραμείνουν επ’ αόριστον στο εξωτερικό.

«Εάν βρίσκεστε κάπου όπου σκέφτεστε "όχι, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι εδώ σε όλη αυτήν την πορεία", επωφεληθείτε από τις υπάρχουσες εμπορικές δυνατότητες και φύγετε τώρα» τόνισε. Λιγότεροι από 30 εργαζόμενοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο εξωτερικό έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, είπε ένας δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση