GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: 1,3 εκατ. κάτοικοι υπό περιορισμό στο Σαντιάγο της Χιλής

Περίπου 1,3 εκατ. κάτοικοι του Σαντιάγο τίθενται υπό περιορισμό για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι αρχές της Χ...

Περίπου 1,3 εκατ. κάτοικοι του Σαντιάγο τίθενται υπό περιορισμό για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι αρχές της Χιλής, παρατείνοντας παράλληλα ως τα τέλη του Απριλίου το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μέτρο αφορά επτά δήμους της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγο, δηλαδή το 1,3 εκατ. από το σύνολο των οκτώ εκατ. της πρωτεύουσας, κι αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 22:00 [σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:00 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας].

Οι συγκεκριμένοι δήμοι, σε πολλούς από τους οποίους βρίσκονται κτίρια δημόσιων θεσμών και εμπορικές ζώνες, «συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και η κίνηση των προσώπων θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες μολύνσεις», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς.

Περιορισμός σημαίνει «ότι ο κόσμος πρέπει να μείνει σπίτι», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί.

Οι επτά δήμοι είναι οι Λας Κόντες, Λο Βαρνετσέα, Προβιδένσια και Βιτακούρα — οι πιο ευκατάστατοι της πρωτεύουσας — καθώς και αυτοί του κεντρικού Σαντιάγο, των συνοικιών Νιουνιόα και Ιντεπεντένσια.Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε ότι η αναστολή λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων παρατείνεται ως τα τέλη του Απριλίου. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή τη 16η Μαρτίου.

Ήδη η χώρα έκλεισε τα σύνορα και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο πλαίσιο της «προοδευτικής καραντίνας» που εφαρμόζει.

Στη Χιλή έχουν επιβεβαιωθεί 1.142 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, από τα οποία τα τρία ήταν θανατηφόρα, κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση