GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Ρωσία: Σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους φθάνουν από το εξωτερικό

Όλα τα άτομα που φθάνουν στην Ρωσία από το εξωτερικό, θα μπαίνουν λόγω κορονοϊού υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών, η οποία θα υπολο...

Όλα τα άτομα που φθάνουν στην Ρωσία από το εξωτερικό, θα μπαίνουν λόγω κορονοϊού υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών, η οποία θα υπολογίζεται από την ημέρα της άφιξής τους. Την σχετική ανακοίνωση έκανε η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Ρωσίας Άννα Ποπόβα.

Οι αφιχθέντες θα μπαίνουν σε καραντίνα σε οικιακές συνθήκες, ενώ αν δεν έχουν αυτή την δυνατότητα θα τίθενται υπό επιτήρηση. Σύμφωνα με την απόφαση της υγειονομικής υπηρεσίας της Ρωσίας, οι κυβερνήτες των περιφερειών υποχρεούνται να ελέγχουν αν τηρείται η καραντίνα και σε καθημερινή βάση να ενημερώνουν την αρμόδια περιφερειακή εποπτική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotebnadzor) και αν υπάρχει ανάγκη να παρέχουν κοινωνική υποστήριξη στα άτομα που μπαίνουν σε καραντίνα.

Η εποπτική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotebnadzor), από την πλευρά της, έδωσε επίσης εντολή σε όλες τις αρχές των περιφερειών να επιβάλλουν κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ενώ υποχρεώνει τους εργοδότες να συνδράμουν και να διασφαλίζουν στους εργαζόμενους συνθήκες τηλεργασίας. Παράλληλα υποχρεώνει τα περιφερειακά υπουργεία Υγείας να ελέγχουν καθημερινά τα άτομα που βρίσκονται σε συνθήκες καραντίνας, να ενημερώνουν τις τοπικές εποπτικές αρχές προστασίας του καταναλωτή και να εκδίδουν πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν ότι τα εν λόγω άτομα δεν είναι σε θέση να εργασθούν.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τις άδειες παραμονής σε όλους τους ξένους που παραμένουν στην Ρωσία εξαιτίας του κορονοϊού και των οποίων η βίζα εισόδου λήγει ή έχει λήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση