GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: 164 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μεξικό

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στο Μεξικό ανήλθε χθες Πέμπτη σε 164, από 118 μία ημέρα νωρίτερα, δ...

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στο Μεξικό ανήλθε χθες Πέμπτη σε 164, από 118 μία ημέρα νωρίτερα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, μία ημέρα αφού σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα.

Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και των ΗΠΑ συζητούν την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στην προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανέφερε παράλληλα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Δύο πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση δήλωσαν πως οι περιορισμοί ίσως επιβληθούν από σήμερα Παρασκευή και θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που τέθηκαν εφαρμογή στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξήγησε ότι συζητά με τον μεξικανό ομόλογό του Μαρσέλο Εμπράρδ «ισορροπημένα» μέτρα, τα οποία «θα προστατεύουν τους πολίτες μας από την περαιτέρω διάδοση» του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, αλλά παράλληλα και το διμερές εμπόριο. «Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να δώσουμε προτεραιότητα» στη συνέχιση «των σημαντικών εμπορικών συναλλαγών μας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση