GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Σε καραντίνα στα σπίτια τους πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι

Αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί για τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σε ...

Αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί για τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λόγω του κορονοϊού πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κληθεί από τις αρχές των χωρών τους να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Πιο πρόσφατη είναι η καραντίνα που επιβλήθηκε σε 700 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ινδία.

Νωρίτερα, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σε τουλάχιστον 34 χώρες ή περιοχές, με τουλάχιστον 680 εκατομμύρια κατοίκους, οι αρχές έχουν επιβάλει υποχρεωτική απομόνωση του πληθυσμού τους. Αυτό συνέβη, μεταξύ άλλων, στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια, το Ιράκ, τη Ρουάντα και το Νεπάλ, ενώ η Κολομβία και η Νέα Ζηλανδία αναμένεται αύριο και μεθαύριο να προστεθούν στον κατάλογο. Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες οι πολίτες εξακολουθούν να μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για να εργαστούν, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να επισκεφθούν γιατρό.

Στην κινεζική πόλη Ουχάν, απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία και οι αρχές είχαν επιβάλει καραντίνα από τα τέλη Ιανουαρίου, πλέον οι κάτοικοι, που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον τέσσερις χώρες (περισσότεροι από 228 εκατομμύρια άνθρωποι), μεταξύ αυτών το Ιράν, η Γερμανία και η Βρετανία, ζήτησαν από τους κατοίκους τους να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν στο μέγιστο τις μετακινήσεις και τις επαφές, χωρίς, εντούτοις, οι συστάσεις αυτές να έχουν τον χαρακτήρα του υποχρεωτικού. Οι συστάσεις αυτές, ωστόσο, έχουν περιορισμένη ανταπόκριση, ιδίως στη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση ανέβασε τους τόνους χθες, αφού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα πάρκα και οι παραλίες γέμισαν ασφυκτικά.

Τουλάχιστον 10 χώρες ή περιοχές (περισσότεροι από 117 εκατομμύρια άνθρωποι) έθεσαν σε εφαρμογή ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συνέβη για παράδειγμα στην Μπουρκίνα Φάσο, τη Χιλή, στη Μανίλα (στις Φιλιππίνες), στη Σερβία και στη Μαυριτανία. Στη Σαουδική Αραβία, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί από απόψε το βράδυ.

Ορισμένες χώρες έθεσαν τις μεγαλύτερες πόλεις τους σε καραντίνα, με απαγόρευση εισόδου και εξόδου. Αυτό συνέβη στις 27 μεγαλύτερες πόλεις της Βουλγαρίας, στο Αλμάτι και την Αστάνα του Καζακστάν και στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στις πόλεις αυτές ζουν σχεδόν 10 εκατομμύρια κάτοικοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση