GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανσέληνος των σκουληκιών: Τη Δευτέρα η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2020

Άλλη μία υπερπανσέληνος θα σημειωθεί τη Δευτέρα, καθώς η ελλειπτική τροχιά του θα φέρει το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη. Είναι η δεύτερη υπερ...

Άλλη μία υπερπανσέληνος θα σημειωθεί τη Δευτέρα, καθώς η ελλειπτική τροχιά του θα φέρει το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη. Είναι η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2020 από τις τέσσερις που θα υπάρξουν συνολικά φέτος. Η επόμενη θα συμβεί στις 8 Απριλίου. Η κοντινή πανσέληνος θα λάβει χώρα στις 7:48 το απόγευμα ώρα Ελλάδας στις 9 Μαρτίου και θα κάνει τη Σελήνη να δείχνει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από ό,τι συνήθως.
Η πανσέληνος του Μαρτίου ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως “πανσέληνος των σκουληκιών”, επειδή αυτή την εποχή το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές και αρχίζουν να βγαίνουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια.
Η Σελήνη ακολουθεί μία ελλειπτική τροχιά και η απόσταση της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο. Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.
Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση