GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ! Γιος μεγαλοεφοπλιστή ο 25χρονος που έσπειρε τον τρόμο του κορονοϊού από την Ικαρία...

Γιος πασίγνωστου εφοπλιστή έχει προκαλέσει πανικό στην Ικαρία καθώς βγήκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα ...

Γιος πασίγνωστου εφοπλιστή έχει προκαλέσει πανικό στην Ικαρία καθώς βγήκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με C-27. Πριν από τη Βρετανία από την οποία έφτασε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε ταξιδέψει με την Ολλανδή φίλη του και στην Ινδία.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές προκύπτει ότι ο 25χρονος γόνος της πανίσχυρης εφοπλιστικής οικογένειας Χατζηπατέρα  που διατηρεί βίλα στον Άγιο Πολύκαρπο στην Ικαρία επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο στις 12 Μαρτίου. Ο πατέρας του με καταγωγή από τις Οινούσσες της Χίου είναι από τους πλέον γνωστούς εφοπλιστές και ιδιαίτερα σοβαρός στην εφοπλιστική κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας.

Παρά την αυστηρή σύσταση του ΕΟΔΥ - ειδικά για την Αγγλία- για καραντίνα 14 ημερών, ο ίδιος και η φίλη του ταξίδεψε στις 20 Μαρτίου με το πλοίο της γραμμής στην Ικαρία. Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορούσε παντού αδιακρίτως. Στο σούπερ μάρκετ, στο φούρνο, στο φαρμακείο, ακόμα και σε καφενείο για το οποίο υπήρξαν πληροφορίες ότι λειτούργησε παράνομα κάνοντας συνάξεις. Ο ίδιος, παραβλέποντας ότι είχε δέκατα και βήχα, πήρε την κοπέλα του και έναν φίλο του ακόμη και ταξίδεψε στο νησί, σπάζοντας την καραντίνα, που έπρεπε να ακολουθήσει για 14 μέρες, από τη στιγμή που ήρθε από το Λονδίνο. Η εφοπλιστική οικογένεια στην οποία ανήκει ο νεαρός έχει αγοράσει τα τελευταία χρόνια μια εξοχική βίλα στο νησί, σε μεγάλο κτήμα και θέα στο απέραντο γαλάζιο!

Η παρέα του νεαρού είχε κοινωνικές συναναστροφές στο νησί της Ικαρίας και κυκλοφόρησε σε πολλά χωριά και μαγαζιά των ντόπιων. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε όμως, με αποτέλεσμα να γίνει αεροδιακομιδή του, με στρατιωτικό αεροσκάφος, σε ένα από τα μεγάλα σημεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Την στιγμή που για χιλιάδες πολίτες ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγία απλά να μείνουν σπίτι και να επικοινωνούν με τον γιατρό τους, ειδικά για τον νεαρό γόνο της ελίτ, πέταξε ένα C-130 και τον μετέφερε επειγόντως στην Αθήνα μέσα σε ειδική κάψουλα που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Δηλαδή σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει για τους υπόλοιπους πολίτες για τον νεαρό ξεκίνησε ολόκληρη επιχείρηση αεροδιακομιδής, ώστε να φτάσει στην Αθήνα και το Θριάσιο για να εξεταστεί. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών λόγω των οδηγιών δεν καταφέρνουν να νοσηλευτούν και καλούνται να ξεπεράσουν τη νόσο μόνοι στο σπίτι χωρίς ιατρική περίθαλψη και χωρίς καν να έχουν κάνει το τεστ.

Οι Ικαριώτες είναι έξαλλοι μαζί του! Όπως εξηγεί μιλώντας στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας: «Είναι επόμενο να ανησυχούμε. Είναι έκδηλη η ανησυχία και στη δημοτική Αρχή και στους ανθρώπους του νησιού μας. Οι κάτοικοι προσπαθούν εδώ και μέρες να τηρούν πιστά όλα τα μέτρα. Παρά ταύτα, συνέβη. Είναι άλλο να ακούς ότι υπάρχουν κρούσματα κάπου αλλού στη χώρα και άλλο να “καίγεται” το σπίτι σου. Όλοι πλέον ρωτούν “πού πήγε”, “πού κυκλοφόρησε”, “ποιον συνάντησε”».

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε από την Ικαρία στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον παρέλαβε μεταγωγικό και ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό, μόνο μια φορά τη μέρα. Αν και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, για προληπτικούς λόγους  μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, νοσηλεύεται με παροχή οξυγόνου και είναι απύρετος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση