GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Στους 27 οι νέοι θάνατοι στην Κίνα

Η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός προκάλεσε χθες το θάνατο σε 27 ακόμη ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα, ανεβ...

Η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός προκάλεσε χθες το θάνατο σε 27 ακόμη ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον ιό σε 3.097 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα, η πλειοψηφία των οποίων στην επαρχία Χουμπέι, από όπου ξεκίνησε η επιδημία τον Δεκέμβριο. Μόλις τρία κρούσματα, όλα εισαγόμενα από το εξωτερικό, καταγράφηκαν εκτός της επαρχίας αυτής, εκ των οποίων δύο στο Πεκίνο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 80.695.

Τα επιπλέον κρούσματα του ιού στην Χουμπέι βρίσκονται σε πτώση τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα 41 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες είναι ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ημερησίως έπειτα τα δρακόντεια μέτρα απομόνωσης που επιβλήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου στην επαρχία των 56 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων μειώνεται επίσης, αλλά οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό και επιστρέφουν στην Κίνα αυξάνονται καθώς η εξάπλωση της επιδημίας επιταχύνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 έχει παγκοσμίως υπερβεί τα 100.000 και περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 95 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση