GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Γερμανία: 3.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες – Σήμερα κρίνεται η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία, με την κυβέρνηση να εξετάζει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ...

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία, με την κυβέρνηση να εξετάζει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι πολίτες που δεν τηρούν το μέτρο του αυτοπεριορισμού στο σπίτι και της αποφυγής των μετακινήσεων.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 3.000 τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία, φθάνοντας τις 14.000, ενώ 31 άτομα έχουν υποκύψει από επιπλοκές του ιού. Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι σήμερα Σάββατο θα κριθεί εάν θα επιβληθεί γενική απαγόρευση εξόδου σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, ο Λόταρ Βίλερ, απηύθυνε χθες δραματική έκκληση προς τους πολίτες να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης. «Θέλω να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε ο κ. Βίλερ και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας η οποία, όπως είπε, αναδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί οι οποίοι αρνούνται να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις Γερμανούς θεωρεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται απλώς προκαλούν πανικό, ενώ ένας στους δύο δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο σπίτι του.

«Είμαστε όλοι σε μια κρίση, η οποία έχει ένα εύρος το οποίο εγώ δεν είχα προβλέψει», παραδέχτηκε ο κ. Βίλερ, ο οποίος ωστόσο είχε προειδοποιήσει τα νοσοκομεία εδώ και εβδομάδες να προετοιμαστούν για συνθήκες πανδημίας.

Την ίδια ώρα, ο Ομοσπονδιακός Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς γιατρούς οι οποίοι βρίσκονται σε σύνταξη, ακόμη και προς φοιτητές της Ιατρικής ή άτομα που έχουν λάβει κάποιας μορφής ιατρική εκπαίδευση, να παρουσιαστούν στα κατά τόπους νοσοκομεία προκειμένου να βοηθήσουν το σύστημα υγείας το οποίο κινδυνεύει να επιβαρυνθεί υπερβολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση