GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Στα 331 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκαν 103 νέα!

Στα 331 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Κυριακ...

Στα 331 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Κυριακής. Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός ακόμη συνανθρώπου μας από τον κορονοϊό, με τον αριθμό να έχει ανέβει πλέον στους τέσσερις.

Όπως γνωστοποίησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καταγράφηκαν συνολικά 103 νέα κρούσματα, τα 54 από τα οποία αφορούν σε προηγούμενα 24ωρα αλλά κοινοποιήθηκαν σήμερα στον ΕΟΔΥ λόγω καθυστερήσεων στη ροή της πληροφορίας στα εργαστήρια αναφοράς.

Από τα κρούσματα του κορονοϊού, τα 44 αφορούν σε εγχώρια μετάδοση, δηλαδή ανθρώπους χωρίς ταξιδιωτικό παρελθόν και χωρίς επαφή με κάποιο γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα. Από τους 331 ασθενείς, οι 51 νοσηλεύονται και οι οκτώ είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. "Ευχόμαστε σε αυτούς τους σοβαρά ασθενείς συμπολίτες μας να αναρρώσουν γρήγορα" είπε ο κ. Τσιόδρας και διευκρίνισε πως και οι οκτώ διασωληνωμένοι ασθενείς είναι άνδρες, με μέση ηλικία 67 έτη.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί περίπου 4.000 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του κορονοϊού. Δέκα ασθενείς έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Επισήμανε γι’ άλλη μια φορά ότι ο εργαστηριακός έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία από ασυμπτωματικούς πολίτες ή από πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν πρέπει να γίνεται και σημείωσε ότι αυτοί θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με επιθετική αύξηση σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και υπογράμμισε την αναγκαιότητα περιορισμού των μετακινήσεων και του συνωστισμού. Σημείωσε, επίσης, πως υπάρχει αυτή τη στιγμή ισχυρή σύσταση για όσο το δυνατόν περιορισμό των επαφών όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό για 14 ημέρες. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Τι ισχύει με τα φάρμακα
Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε επίσης στη σχέση του κορονοϊού με συγκεκριμένα φάρμακα. Όπως είπε, αναφορικά με τα αντιφλεγμονώδη που από πολιτικό της Γαλλίας αναφέρθηκαν ως πιθανά να συντελούν σε μία πιο βαριά νόσο, “δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την τεκμηρίωση της σχέσεως της χρήσης αντιφλεγμονωδών που χρησιμοποιούνται κυρίως ως παυσίπονα και ανιπυρετικά με την πρόοδο της νόσου. Οπωσδήποτε η άμυνα του οργανισμού έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με την απομάκρυνση του ιού από τον οργανισμό μας, είναι ασφαλέστερη και μετά την καθοδήγηση του προσωπικού γιατρού η χρήση παρακεταμόλης μέχρι να αποσαφηνιστεί εάν όντως τα μη στερεοειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώνουν ή να αυξάνουν τη διάθεση για μία πιο σοβαρή νόσο”.

Επίσης, τόνισε πως ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες μία συσχέτιση με τα φάρμακα για την αυξημένη πίεση. “Και εδώ πρέπει να πούμε ότι κάποια από τα πολύ κοινά φάρμακα για την πίεση τα οποία οι ασθενείς τα παίρνουν σε συνεννόηση με τους καρδιολόγους τους δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης και ίσως μάλιστα να δρουν και προστατευτικά”, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση