GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Στους 34 οι νεκροί στην Ιταλία - Δύο παιδιά κόλλησαν τον ιό στη Γαλλία

Στους 34 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 1.694, σύμφωνα με τα στοιχεία των ιτα...

Στους 34 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 1.694, σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών Αρχών. Σημειώνεται πως 84 ασθενείς έχουν γίνει καλά.

Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού, στην Ιταλία, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για την ανίχνευσή του περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.

Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 639 και 140 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Έξω από δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν στηθεί εκτάκτως 283 κέντρα, στα οποία εξετάζονται πολίτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, έκλεισαν στη Ρώμη οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, ένας ιερέας της οποίας έχει βρεθεί θετικός στον ιό στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανήκει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία.

Η ιταλική δικαιοσύνη, παράλληλα, άσκησε δίωξη κατά 18 κατοίκων της «κόκκινης ζώνης» κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του απευθύνοντας το κήρυγμά του στους πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο ίδιος έδειχνε καταπονημένος να βήχει και να έχει έντονα συμπτώματα κρυώματος, ενώ οι επικεφαλής του Βατικανού επιμένουν ότι ο Ποντίφικας δεν έχει κορονοϊό αλλά απλή γρίπη. Ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχή του από τις υποχρεώσεις του έως ότου συνέλθει.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία, δύο παιδιά ηλικίας ενός και πέντε ετών καθώς και η 27χρονη μητέρα τους μολύνθηκαν από τον ιό και νοσηλεύονται μαζί στο Στρασβούργο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Όλοι τους προέρχονται από τον νομό του Άνω Ρήνου, διευκρίνισε η περιφέρεια, κάνοντας λόγο για τέσσερα επιπλέον κρούσματα του Covid-19 στην Αλσατία.

Η τέταρτη ασθενής είναι μια γυναίκα ηλικίας 32 ετών, η σύντροφος ενός 36χρονου που νοσηλεύεται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα στο Στρασβούργο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία.

Στη Γαλλία, ένα παιδί 9 ετών συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ μιας ομάδας Βρετανών, στις Άλπεις, στους οποίους μετέδωσε τον Covid-19 ένας συμπατριώτης τους, που είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Sun

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση