GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Λονδίνου - Κλειστοί 40 σταθμοί μετρό

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Λονδίνου καθώς ο Μπόρις Τζόνσον αντιλαμβάνεται πλέον ο μέγεθος του κινδύνου από την πανδη...

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Λονδίνου καθώς ο Μπόρις Τζόνσον αντιλαμβάνεται πλέον ο μέγεθος του κινδύνου από την πανδημία. Σαράντα σταθμοί του μετρό έκλεισαν και έγιναν και αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων. Παράλληλα, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων, ενώ σε επιφυλακή είναι 20.00 στρατιωτικοί για να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας. Επίσης, υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο που θα περάσει με τη μορφή κατεπείγοντος δίνοντας διευρυμένες εξουσίες στις Αρχές να συλλαμβάνουν άτομα που ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στήνονται πρόχειρα νεκροτομεία για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του κορονοϊού, ενώ τα σούπερμάρκετ σχεδιάζουν μεθόδους ώστε να σταματήσουν τη μαζικη καταναλωση προϊοντων από συγκεκριμένους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, θα υπάρξει 12ωρη προειδοποίηση πριν από τον αποκλεισμό. Οι κάτοικοι του Λονδίνου αναμένουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους ενώ η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να μένουν σπίτι τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η αστυνομία θα φυλά τα σούπερ μάρκετ ενώ ελικόπτερα θα ρίχνουν από τον αέρα φαγητό, αν και οι πηγές επιμένουν ότι αυτό δεν θα συμβεί σ' αυτό το στάδιο της κρίσης. Πάντως, σύμφωνα με τις βρετανικές πηγές, αναμένεται ότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση θα επιτρέπεται μόνο ένας άνθρωπος μέσα στα σούπερ μάρκετ τη φορά. Περίπου 150 στρατιωτικοί εκπαιδεύονται να οδηγούν τάνκερ που μεταφέρουν οξυγόνο ώστε να εφοδιάζουν τα νοσοκομεία.

Πολλές είναι οι εικασίες για την τύχη του Λονδίνου αφού ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι δεν θα διστάσει να προωθήσει τάχιστα μέτρα ώστε να εκέγξει τη διασπορά του ιού. Περίπου 953 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον κορονοϊό στο Λονδίνο, περίπου το 1/3 της Βρετανίας που αγγίζει συνολικά τους 2.626. Η υπουργός Υγείας εξέφρασε την οργή της σε εικόνες κατάμεστων μπαρ και καφέ στο Λονδίνο που παραβιάζουν τις εντολές για κοινωνική απομόνωση. "Αυτή είναι ανεύθυνη συμπεριφορά και το τίμημα γι' αυτόν τον εγωκεντρισμό θα είναι πολύ βαρύ για όλους μας" έγραψε σε ανάρτησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση