GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολυμπιακός: Τι πρέπει να κάνει για να συνεχίσει η Ελλάδα με 5 ομάδες στην Ευρώπη

Η νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού στην έδρα της Άρσεναλ χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Η χώρα ...

Η νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού στην έδρα της Άρσεναλ χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Η χώρα μας ύστερα από το διπλό στο Λονδίνο βρίσκεται στην 17η θέση με 26.100 βαθμούς και απέχει 650 πόντους από την 16η Κύπρο.

Κάθε νίκη χαρίζει 2.000 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στην Ελλάδα 400 μιας και οι 2.000 διαιρέθηκαν με τις πέντε συνολικά συμμετοχές που είχε η χώρα μας από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Με τους Άρη, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΑΕΚ να μένουν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, οι ερυθρόλευκοι έχουν κληθεί να κουβαλήσουν στην πλάτη τους την τύχη της Ελλάδας.

Σε περίπτωση δύο νικών κόντρα στη Γουλβς η ομάδα του Πειραιά θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεπεράσει την Κύπρο (αυτό, πάντως, θα συμβεί και με μία νίκη και μία ισοπαλία, συν το μπόνους) και να μειώσει την απόστασή της από την Τσεχία που είναι στην 15η θέση.

Η τελευταία είναι αυτή που δίνει δικαίωμα τη σεζόν 2021-22 ο πρωταθλητής να μπει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο τέταρτος με τον πέμπτο στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Δηλαδή δεν θα χάσουμε την 5η θέση, που έχουμε έως τώρα, ενώ θα έχουμε συμμετοχή και στο Europa League.

Η απόσταση από την Τσεχία είναι, λοιπόν, αυτή τη στιγμή 1200 πόντοι, αλλά οι Τσέχοι δεν έχουν πλέον ομάδα τους στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει με δύο νίκες τη Γουλβς θα καρπωθεί συνολικά 1000 πόντους, αφού εκτός από τους 4000 μέσα στο γήπεδο (δια 5, 800), έχει λαμβάνειν και άλλους 1000 (δια 5, 200) ως μπόνους για την πρόκρισή του στους "8" του Europa League (το μπόνους αυτό ισχύει και για πρόκριση στους "4" και στον τελικό).

Επομένως από εκεί και πέρα θα μπορεί να καλύψει την διαφορά των 200 πόντων που θα απομένει από την Τσεχία, ακόμα και αν στους "8" κάνει μία νίκη και μία ήττα ή δύο ισοπαλίες, άσχετα αν πάρει την πρόκριση.

Εννοείται φυσικά πως όσους λιγότερους πόντους πάρει απέναντι στους "Λύκους" ακόμα κι αν προκριθεί, τόσο περισσότερους θα χρειαζόμαστε στον επόμενο γύρο για την 15η θέση.

Από την άλλη η πρόκριση του Ολυμπιακού κράτησε τους Ελβετούς, οι οποίοι βρίσκονται στην 19η θέση με 25.200 βαθμούς και εκπροσωπούνται μόνο από τη Βασιλεία που αντιμετωπίζει στους «16» του Europa League την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε απόσταση 900 πόντων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί με δύο ήττες από την Γουλβς, θα πρέπει η Βασιλεία να προκριθεί με δύο νίκες, ώστε μαζί και με το μπόνους να μας ξεπεράσει.

Στην 18η θέση με 25.500 βαθμούς βρίσκεται η Σερβία αλλά έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο.

Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως από τη σεζόν 2021-22 ο πρωταθλητής μας θα μπαίνει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Στο πολύ κακό σενάριο της 18ης θέσης ο πρωταθλητής μας θα μπαίνει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League και ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League.

Η βαθμολογία της UEFA:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση