GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροχαία: Εννέα νεκροί και 613 τραυματίες στην Αττική τον Φεβρουάριο

Εννέα νεκροί και 613 τραυματίες, συνολικά, είναι ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, που σημειώθηκαν τον Φεβρουάρ...

Εννέα νεκροί και 613 τραυματίες, συνολικά, είναι ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο 2020, στην Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 9 δυστυχήματα με ισάριθμους νεκρούς και 510 ατυχήματα, με 12 σοβαρά τραυματίες και 601 ελαφρά.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο λεκανοπέδιο, βεβαιώθηκαν 24.203 παραβάσεις, από τις οποίες οι 650 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

* 1.016 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 94 σε βαθμό πλημμελήματος

* 2.398 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

* 253 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

* 696 για χρήση κινητού τηλεφώνου

* 615 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

* 670 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση