GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Η Ιταλία αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ κατά 64%

«Πρέπει να θέσουμε σε κίνηση μία επανάσταση του συστήματος υγείας μας», τονίζει με νόημα ο ανώτατος επιτετραμμένος για τον κορονοϊό σ...

«Πρέπει να θέσουμε σε κίνηση μία επανάσταση του συστήματος υγείας μας», τονίζει με νόημα ο ανώτατος επιτετραμμένος για τον κορονοϊό στην Ιταλία, Ντομένικο Αρκούρι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η γειτονική χώρα αύξησε κατά 64% τις κλίνες των ΜΕΘ.

Η Ιταλία, που πλήττεται όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο από την πανδημία, «μετρά» πλέον πάνω από 6.000 θανάτους. Ο Αρκούρι, απευθύνει έκκληση για περισσότερο υλικό, περισσότερες κλίνες και περισσότερο προσωπικό. «Οι κλίνες ΜΕΘ σε όλη την Ιταλία αυξήθηκαν από 5.343 σε 8.370, ήτοι μία αύξηση 64%», δήλωσε ο Αρκούρι προσθέτοντας πως οι κλίνες στα τμήματα πνευμονολογίας και λοιμωδών νόσων αυξήθηκαν «από 6.625 σε 26.169, τέσσερις φορές περισσότερες».

«Μας χρειάζονται περισσότερο υλικό, περισσότερες κλίνες, περισσότερο προσωπικό: πρέπει να θέσουμε σε κίνηση μία επανάσταση του συστήματος υγείας μας», εκτιμά ο ίδιος αξιωματούχος.

Επίσης διαμήνυσε πως απαιτούνται 90 εκατ. μάσκες για να ικανοποιηθεί κάθε μήνα η εσωτερική ζήτηση. «Ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας θα μας εξασφαλίσει 50 εκατ. μάσκες κάθε μήνα, όμως μας χρειάζονται 90 εκατ. τον μήνα», επισήμανε ο ίδιος.

«Προσδοκούμε στη συστράτευση κι άλλων επιχειρήσεων προκειμένου να αποκτήσουμε αυτάρκεια», τόνισε, θέτοντας «έναν ορίζοντα δύο μηνών» για να εξαρτάται η Ιταλία «όλο και λιγότερο από τις εισαγωγές, από τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών και τον εμπορικό πόλεμο, στον οποίο έχουμε βυθισθεί έως τον λαιμό».

Στο μεταξύ, «8 εκατ. μάσκες FFP2-3 και 6 εκατ. χειρουργικές μάσκες θα φθάνουν κάθε εβδομάδα από τις 29 Μαρτίου από την Κίνα. Τα αεροσκάφη μας θα πηγαίνουν να παίρνουν το υλικό όπου αυτό βρίσκεται», δήλωσε.

Σχετικά με τους αναπνευστήρες, τόνισε πως «έχουμε περάσει από τους 13 στους 73 αναπνευστήρες που διανέμονται καθημερινά, πέντε φορές περισσότερους. Είναι ακόμη λίγοι, όμως έχουμε την πεποίθηση πως οι αριθμοί αυτοί μπορούν να αυξηθούν ακόμη γρηγορότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση