GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Στους 79 οι νεκροί στην Ιταλία

Tα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 2.263 με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 79. Οι ασθενείς που ανάρρωσαν ...

Tα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 2.263 με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 79. Οι ασθενείς που ανάρρωσαν είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβα, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρουργός προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κορονοϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπαρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Στην κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, και προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Αναβλήθηκε παράλληλα, λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, κατά δυο μήνες το ιταλικό φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση συνεδριάζει για να καθορίσει λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κορονοϊού. Αναμένεται να εγκριθούν, πιθανότατα, αύριο το απόγευμα και να περιέχουν οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: corriere.it

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση