GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει πως θα νοσηλευθούν 7,9 εκατ. Βρετανοί

Έως την επόμενη άνοιξη θα διαρκέσει η πανδημία του κορονοϊού στη Βρετανία και μπορεί εξαιτίας της να νοσηλευθούν έως και 7,9 εκατ. άνθρωπ...

Έως την επόμενη άνοιξη θα διαρκέσει η πανδημία του κορονοϊού στη Βρετανία και μπορεί εξαιτίας της να νοσηλευθούν έως και 7,9 εκατ. άνθρωποι, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα του οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, που έχει στη διάθεσή του ο Guardian.
Στο έγγραφο, για πρώτη φορά αρμόδιοι της υγείας παραδέχονται ότι περιμένουν πως ο ιός θα επηρεάσει τη ζωή της χώρας για άλλους 12 μήνες και θα επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμμένο δημόσιο σύστημα υγείας της Μ. Βρετανίας. Ακόμη επισημαίνεται στο έγγραφο ότι έως την επόμενη άνοιξη θα επηρεαστούν περίπου το 80% των Βρετανών.
Όπως δημοσιεύει ο Guardian, ο καθηγητής Κρις Γουίτι, ανώτατος σύμβουλος επί της υγείας, είχε περιγράψει αυτόν τον αριθμό ως το χειρότερο σενάριο και είχε δηλώσει ότι ο πραγματικός αριθμός φορέων μπορεί να αποδειχθεί πολύ χαμηλότερος. Ωστόσο, στο έγγραφο επισημαίνεται ότι 4 στους 5 Βρετανούς αναμένεται να νοσήσουν τους επόμενους 12 μήνες.
"Περίπου το 80% του πληθυσμού αναμένεται να νοσήσει με κορονοϊό τους επόμενους 12 μήνες και έως το 15% (7,9 εκατ. άνθρωποι) ενδέχεται να νοσηλευθούν" επισημαίνεται στο έγγραφο, όπου υπογραμμίζεται ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και γι το προσωπικό σε καίριες θέσεις όπως στο σύστημα υγείας, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία και τις μεταφορές.
Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο στην Aνατολική Αγγλία επεσήμανε: "Το κοινό θα αναστατωθεί αν ακούσει ότι η πανδημία μπορεί να διαρκέσει έως και 12 μήνες και θα ανησυχήσει ακόμη περισσότερο. Ένα έτος είναι πιθανό αλλά αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός ή να εκτιμηθεί σωστά" είπε ο ειδικός επιδημιολόγος που πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι θα μειωθεί το καλοκαίρι, εκεί γύρω στο τέλος Ιουνίου και θα επανέλθει τον Νοέμβριο, όπως και η εποχική γρίπη. Πιστεύω ότι θα μείνει για πάντα αλλά θα γίνεται όλο και λιγότερο σοβαρή όπως ενισχύεται η ανοσία". Η παραδοχή ότι ο ιός θα συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα υπονομεύει τις ελπίδες ότι η έλευση του καλοκαιριού θα σκοτώσει την επιδημία.
Στο έγγραφο, σύμφωνα με τον Guardian, αναφέρεται ότι περίπου 500.000 από 5 εκατ. ανθρώπους που κρίνονται ζωτικής σημασίας επειδή εργάζονται σε "βασικές υπηρεσίες και κρίσιμες υποδομές" θα νοσήσουν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Στα 5 εκατ. περιλαμβάνεται 1 εκατ. προσωπικού του συστήματος υγείας και 1,5 εκατ. εργαζόμενοι στην κοινωνική μέριμνα.
Στο έγγραφο επίσης σημειώνεται:
  • Η υπηρεσία υγείας δεν μπορεί να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων με συμπτώματα που χρειάζεται να εξεταστούν για τον κορονοϊό, επειδή τα εργαστήρια τελούν "υπό σημαντικές πιέσεις".
  • Από εδώ και πέρα μόνο οι σοβαρά ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται και οι άνθρωποι σε γηροκομεία και φυλακές όπου έχει εντοπιστεί κρούσμα θα εξετάζονται.
  • Οι υπηρεσίες για εξετάσεις θα είναι υπό τέτοια πίεση που ακόμη και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν θα εξετάζεται, παρά τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν και τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε ασθενείς.
Ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Συστήματος Υγείας είπε ότι ένα ποσοστό λοιμώξεων 80% μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων.Σύμφωνα με τον Guardian, εάν το ποσοστό θνησιμότητας είναι 1% που πολλοί ειδικοί χρησιμοποιούν ως υπόθεση εργασίας, τότε αυτό θα σήμαινε 531.100 θανάτους. Αν, σύμφωνα με τη θεωρία του Γουίτι, αυτό το ποσοστό είναι γύρω στο 0.6% τότε μιλάμε για 318.660 θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση