GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Στα άδυτα του Ινστιτούτου Παστέρ που ελέγχονται τα ύποπτα δείγματα - ΒΙΝΤΕΟ

Στα "άδυτα" του εργαστηρίου αναφοράς γρίπης Νοτίου Ελλάδος, που εδρεύει στο Ινστιτούτο Παστέρ, βρέθηκε η κάμερα του MEGA. ...

Στα "άδυτα" του εργαστηρίου αναφοράς γρίπης Νοτίου Ελλάδος, που εδρεύει στο Ινστιτούτο Παστέρ, βρέθηκε η κάμερα του MEGA.

Πρόκειται για τον χώρο όπου γίνεται ο έλεγχος των ύποπτων δειγμάτων στο νέο κορονοϊό.

Τηρώντας όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου εξετάζουν τα δείγματα σε ειδικό θάλαμο, όπου υπάρχει αρνητική πίεση, προκειμένου να μην μολυνθούν. Εκπαιδευμένο μόνο προσωπικό εισέρχεται στον ειδικό χώρο φορώντας στολή, κρατώντας τα φιαλίδια με τα δείγματα τα οποία πρώτα έχουν σφραγιστεί.

Τις τελευταίες ημέρες τα δείγματα που φτάνουν για εξέταση στο εργαστήριο έχουν αυξηθεί δραματικά. Μόνο σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι εξετάστηκαν 16 δείγματα τα οποία όλα ήταν αρνητικά.

Οι επιστήμονες έχουν εντατικοποιήσει τις βάρδιές τους προκειμένου να υπάρχει άμεσος έλεγχος των δειγμάτων ώστε εντός 4ωρου να εξετάζονται.

Το εργαστήριο προσπαθεί και σχεδόν πάντα καλύπτει αυτό το χρονικό διάστημα (των τεσσάρων ωρών) μέχρι να φύγει η απάντηση. Απλά είναι τέτοια η παραλαβή των δειγμάτων μέσα στην ημέρα που το εργαστήριο θα πρέπει να περιμένει αρκετά δείγματα για τα εργαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου συνιστούν ψυχραιμία καθώς πρόκειται για μία νόσο που στο 85% έχει ήπια συμπτώματα.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση