GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΤ: Ξανά στο προσκήνιο το σχέδιο συρρίκνωσης

Σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΡΤ φέρεται να διακινείται εκ νέου στους κόλπους της κυβέρνησης από συγκεκριμένους κύκλους που αντιτίθενται στη γρ...

Σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΡΤ φέρεται να διακινείται εκ νέου στους κόλπους της κυβέρνησης από συγκεκριμένους κύκλους που αντιτίθενται στη γραμμή της διοίκησης για ανάπτυξη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealLife, το σχέδιο απομείωσης της ΕΡΤ με ένα κανάλι και 412 εργαζόμενους, είχε προταθεί από συγκεκριμένη πτέρυγα της ΝΔ τον Ιούλιο του 2018, βγαίνει από το συρτάρι στο οποίο είχε καταχωνιαστεί, ενώ έχει ατύπως αναφερθεί και στη διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή τις συζητήσεις για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
Οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι στόχος τους είναι η ανανέωση του προσωπικού ( με προσλήψεις για να αντικατασταθούν όσοι αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο) και όχι η μείωσή του. Ο ανασχηματισμός ενδέχεται - εκτιμούν κάποιοι- να φέρει και στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης στη στάση της στο θέμα της ΕΡΤ.
Πιέσεις για «κόντεμα» της δημόσιας τηλεόρασης φέρονται να ασκούν και ιδιωτικοί σταθμοί, καθώς τα 10 εκατομμύρια διαφήμισης τον χρόνο που απορροφά η ΕΡΤ δεν είναι αμελητέα, όταν η πίτα πλέον μοιράζεται σε ακόμα περισσότερα κανάλια.
Σε περίπτωση που επικρατήσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και προωθηθεί προς υλοποίηση το σενάριο συρρίκνωσης της ΕΡΤ με μείωση προσωπικού και δομών, αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές και στις ανώτατες θέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, που δέχονται την εντονότερη κριτική «εκ δεξιών». Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, έχουν καταστήσει σαφές ότι ανέλαβαν καθήκοντα με σχέδιο για αναμόρφωση και όχι για αποδυνάμωση της δημόσιας τηλεόρασης.
Την ίδια στιγμή, με φόντο τα σενάρια ραγδαίας στροφής στην κυβερνητική πολιτική για την ΕΡΤ, η διοίκηση δίνει τη δική της μάχη για να ισορροπήσει και να παραγάγει έργο. Οι συζητήσεις για την υπόθεση της εθελούσιας εξόδου με το υπουργείο Οικονομικών φέρονται να έχουν παγώσει και η διοίκηση αναζητά άλλο μονοπάτι για να προσεγγίσει τον στόχο της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα προχωρήσει σε διοικητικά μέτρα για την απομάκρυνση όσων έχουν συμπληρώσει συντάξιμα χρόνια (περίπου 60 άτομα), ενώ παράλληλα προχωρά με έμμεσους τρόπους σε προσλήψεις για να καλύψει κενά στην καθημερινή λειτουργία της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση