GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ-Δημοκρατικοί: Ο Τζο Μπάιντεν οδεύει σε επικράτηση και στο Μίσιγκαν

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οδεύει σε νίκη επί του Μπέρνι Σάντερς στην πολιτεία Μίσιγκαν, όπου κρινόταν χθες Τρίτη ο υψ...

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οδεύει σε νίκη επί του Μπέρνι Σάντερς στην πολιτεία Μίσιγκαν, όπου κρινόταν χθες Τρίτη ο υψηλότερος αριθμός αντιπροσώπων στο προσεχές συνέδριο των Δημοκρατικών μεταξύ των έξι πολιτειών όπου εκτυλίχθηκε η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ.

Τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ανάμεσά τους τα CNN, Fox News και NBC, προέβλεψαν ότι ο Μπάιντεν θα επικρατήσει στην πολιτεία αυτή, όπου διακυβεύονται 125 αντιπρόσωποι στο κομματικό συνέδριο. Οι κάλπες έκλεισαν στο Μίσιγκαν στις 21:00 [ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ· 03:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας].

Η επικράτηση του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν καταφέρνει βαρύ πλήγμα στην εκστρατεία του δημοκρατικού σοσιαλιστή γερουσιαστή Σάντερς, για τον οποίο το Μίσιγκαν χαρακτηριζόταν πολιτεία που έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε μετά την απώλεια του προβαδίσματός του την περασμένη εβδομάδα, τη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη.

Έδρα μεγάλου μέρους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πολιτεία με τεράστιο αριθμό εργαζομένων του «μπλε κολάρου», το Μίσιγκαν απρόσμενα για τους περισσότερους αναλυτές τάχθηκε υπέρ του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Είναι εξάλλου η πολυπληθέστερη από τις έξι πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Edison Research, στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τουλάχιστον 22 συνέδρους ως τώρα και ο Σάντερς 15, στοιχείο πάντως που θα μεταβάλλεται όσο εξελίσσεται η καταμέτρηση.

Ο Σάντερς, ο οποίος ήταν και τότε υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, είχε κάνει την έκπληξη επικρατώντας το 2016 στη μάχη με τη Χίλαρι Κλίντον σε αυτή την πολιτεία των Μεγάλων Λιμνών.

πηγή: ΑΜΠΕ,AFP,dpa, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση