GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πανικός στην Ιταλία μετά την καραντίνα - "Επιδρομή" στα σούπερ μάρκετ - ΦΩΤΟ

Ο κορονοϊός "θερίζει" την Ιταλία καθώς η λίστα των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, το ίδιο και τα κρούσματα. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζ...

Ο κορονοϊός "θερίζει" την Ιταλία καθώς η λίστα των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, το ίδιο και τα κρούσματα. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επεκτείνει τα περιοριστικά, προληπτικά μέτρα που υιοθετήθηκαν την Κυριακή στη Βόρεια Ιταλία, θέτοντας σε καραντίνα ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, οι Ιταλοί έκαναν επιδρομή στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου από σήμερα απαγορεύονται σε όλη την Ιταλία οι μη απαραίτητες μετακινήσεις προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.
Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.
Οι τίτλοι των ιταλικών εφημερίδων σήμερα είναι χαρακτηριστικοί της κατάστασης: «Η Ιταλία κλειστή», «Όλοι στο σπίτι», «Πλήρης προστασία», «Όλα κλειστά».
Χθες το βράδυ η ιταλική κυβέρνηση ξέδωσε συγκεκριμένη διευκρίνιση για τα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοικτά και θα ανεφοδιάζονται «τακτικά», ενώ συνέστησε στους πολίτες να «μην σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να αγοράσουν τις επόμενες ημέρες».
00:40 Empty shelves and long queues at a supermarket in Rome, Italy after the #COVID2019 nationwide quarantine was announced pic.twitter.com/GrqgSQY2am
— charmaine (@lucky_charm_07) March 9, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση