GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός - Πελώνη: Τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση των υποδομών Υγείας

Τον προσωρινό περιορισμό όλων των πτήσεων από την Τουρκία και την Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ...

Τον προσωρινό περιορισμό όλων των πτήσεων από την Τουρκία και την Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι. Όπως ανέφερε, μέχρι 15 Απριλίου σταματούν όλες οι πτήσεις από την Τουρκία, καθώς και οι θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη γείτονα χώρα. Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία για προληπτικούς λόγους υγείας.

Εξαίρεση από το μέτρο αποτελούν οι Έλληνες πολίτες, όσοι κατέχουν άδεια παραμονής στη χώρα μας, τα πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, αλλά και τα φορτηγά οχήματα και πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα. Η κα Πελώνη ανακοίνωσε επίσης ότι σταματούν μέχρι τις 15 Απριλίου και οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για προληπτικούς λόγους.

Αναφερόμενη στο σύστημα Υγείας, τόνισε πως ενισχύεται καθημερινά, αλλά συμπλήρωσε πως λόγω της πανδημίας κρίνεται αναγκαία και η εθελοντική συμμετοχή από όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

«Όλα κρίνονται πια από την συμπεριφορά όλων των πολιτών.Υπάρχει πρωτοφανής συστράτευση κράτους και κοινωνίας», τόνισε και γνωστοποίησε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υποδομών Υγείας. Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μετακίνηση των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τις οδηγίες που δόθηκαν χθες από τους αρμόδιους υφυπουργούς.

Το θέμα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 αύριο το πρωί με τηλεδιάσκεψη. Βασικές εισηγήσεις θα γίνουν από τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση