GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν θα γίνει πάρκινγκ μεταναστών

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκαθάρισε πως η χώρα του δείχνει αλληλεγγύη, αλλά δε...

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκαθάρισε πως η χώρα του δείχνει αλληλεγγύη, αλλά δεν θα γίνει πάρκινγκ μεταναστών.

Σχολιάζοντας τις αναγγελίες της Τουρκίας ότι θα ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη τόνισε ότι η Σερβία θα συμπεριφερθεί με γνώμονα το συμφέρον της: «Θα επιδείξουμε σεβασμό στους μετανάστες αλλά πρέπει να προστατευτούμε από ενδεχόμενη μεταναστευτική κρίση» δήλωσε σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS).

Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα επιτραπεί ο εγκλωβισμός των μεταναστών στο έδαφος της Σερβίας. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Πολλοί άνθρωποι έχουν διασχίσει το έδαφός μας, είμαστε σε θέση να αντέξουμε 10.000 άτομα, και αν κάποιος πιστεύει ότι μπορούμε να γίνουμε πάρκινγκ για τους μετανάστες αυτό το έργο δεν θα το δει, η Σερβία θα προστατεύσει τα συμφέροντά της» ξεκαθάρισε ο Βούτσιτς.

Τόνισε ακόμη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι σε θέση να προστατεύσουν τα σύνορα και δεν υπάρχει ανάγκη να κατασκευαστούν τείχη. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα τόπος συγκέντρωσης μεταναστών για χάρη των πολεμικών παιχνιδιών. Δεν χρειαζόμαστε τείχη έχουμε την δύναμη να προστατευτούμε διατηρώντας παράλληλα την αξιοπρέπεια μας» είπε ο Σέρβος πρόεδρος στη συνέντευξή του στην RTS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση