GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργιάδης: Αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή των επιτοκίων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων

"Μετά τους νέους ΚΑΔ και τις επιχειρήσεις που εντάσσονται σε αυτούς αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τ...

"Μετά τους νέους ΚΑΔ και τις επιχειρήσεις που εντάσσονται σε αυτούς αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο όλων των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Το μέτρο δύναται να επεκταθεί χρονικά για άλλους δυο μήνες αν καταστεί αναγκαίο.

"Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα και οι διαχειριστές δανείων έχουν δεσμευτεί ότι όσοι βρίσκονται μέσα στην περίμετρο της προστασίας αλλά και οι επιχειρήσεις που πλήττονται, δικαιούνται αυτόματη τρίμηνη αναστολή των χρεών τους" τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πάντως ότι "οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών. Όσοι μπορούν να πληρώνουν να το πράξουν".

Ακόμη, όπως ανέφερε, ο υπουργός Ανάπτυξης, υπήρξε νέα συνεννόηση με τις τράπεζες για το ζήτημα των επιταγών και τις επόμενες μέρες ή ώρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος για να υπάρξει διευκόλυνση αποπληρωμής των επιταγών. "Η παράταση των 75 ημερών δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δοθεί άφεση οικονομικών υποχρεώσεων, ιδίως στις επιταγές που έχουν εκδοθεί πριν από την κρίση. Όσοι μπορούν να πληρώσουν να το κάνουν" τόνισε.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αρχές Απριλίου "καταθέτουμε το πρώτο δισεκατομμύριο ως εγγύηση για να φτιαχτεί ο εγγυοδοτικός μηχανισμός για παροχή κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις που πλήττονται, προκειμένου τις επόμενες εβδομάδες να είναι εύκολο να λάβουν δάνεια κίνησης εγγυημένα στο μεγαλύτερό τους μέρος από εμάς, έτσι ώστε όταν ανοίξουν ξανά να λειτουργήσουν κανονικά όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση