GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απειλές Ερντογάν: Εκατομμύρια μετανάστες θα κατευθυνθούν σύντομα προς την Ευρώπη

Νέες απειλές εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος εν μέσω της τεταμένης έντασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου έχουν συγκεντρω...

Νέες απειλές εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος εν μέσω της τεταμένης έντασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστεςκαι πρόσφυγες τους οποίους ωθεί η Άγκυρα προς τα ελληνικά εδάφη.

Σε νέες δηλώσεις του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι εκατομμύρια μετανάστες θα κατευθυνθούν σύντομα προς την Ευρώπη, αφού η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της.

«Αφότου ανοίξαμε τα σύνορά μας (την Παρασκευή) ο αριθμός εκείνων που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφτασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα εκατομμύρια», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Οι αριθμοί αυτοί, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα όσα διαπίστωσαν οι ανταποκριτές του επί τόπου, «φαίνονται υπερβολικά υπερεκτιμημένοι».

Απευθυνόμενος εξάλλου στο συριακό καθεστώς, ο Ερντογάν είπε ότι οι απώλειες σε στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει υποστεί μέχρι τώρα λόγω των επιθέσεων της Τουρκίας και των ανταρτών «είναι απλώς η αρχή». Κάλεσε τις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν στις γραμμές που έχει καθορίσει η Άγκυρα απειλώντας πως αν δεν το κάνουν «δεν θα μείνει κεφάλι στους ώμους τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη Ρωσία και το Ιράν, που στηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση