GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόρεια Μακεδονία: Έπαρση της σημαίας στην έδρα του ΝΑΤΟ

Η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας υψώθηκε στη έδρα του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα, σε ειδική τελετή για την ένταξη της χώρας στη Βορειοαντλαντική ...

Η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας υψώθηκε στη έδρα του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα, σε ειδική τελετή για την ένταξη της χώρας στη Βορειοαντλαντική Συμμαχία. Οι τελετές έπαρσης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα και στο Allied Command Operations (SHAPE) στο Mons (Βέλγιο) και στο Allied Command Transformation στο Norfolk της Βιρτζίνια (Ηνωμένες Πολιτείες). Η Βόρεια Μακεδονία έγινε το 30ο μέλος της Συμμαχίας την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, όταν κατατέθηκε η Πράξη Προσχώρησης της στη Βορειοατλαντική Συνθήκη στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, ως θεματοφύλακας του ΝΑΤΟ.

Ενώπιον του Μόνιμου Επιτετραμμένου της Αντιπροσωπείας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, Zoran Todorov, ο Γενικός Γραμματέας Jens Stoltenberg, δήλωσε: «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Βόρεια Μακεδονία. Έρχεται μετά από χρόνια επιμονής, αποφασιστικότητας και δέσμευσης για μεταρρύθμιση. Στο καλύτερο πνεύμα της Συμμαχίας και μέσω του πολιτικού θάρρους και του οράματος, η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα έφτασαν σε έναν ιστορικό συμβιβασμό σχετικά με το θέμα της ονομασίας. Η συμφωνία των Πρεσπών κατέστησε δυνατή την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Έχει επίσης συμβάλει στις σχέσεις καλής γειτονίας και σε ένα καλύτερο μέλλον για τη Βόρεια Μακεδονία. Η σκληρή δουλειά σου το κατέστησε δυνατόν σήμερα.»

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Μακεδονία. Είναι καλό για τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και είναι καλό για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», πρόσθεσε ο Jens Stoltenberg. «Σε περιόδους όπως αυτές, οι φίλοι και οι σύμμαχοι είναι πιο σημαντικοί από ποτέ και η Βόρεια Μακεδονία έχει τώρα τους καλύτερους φίλους και συμμάχους στον κόσμο. Είμαστε όλοι ασφαλέστεροι και ισχυρότεροι απ’ ότι μόνοι μας. Έτσι, σας καλωσορίζουμε στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση