GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κτηματολόγιο: Δέκα αλλαγές για τις διορθώσεις στην Αθήνα - Πότε αρχίζει η ανάρτηση

Τις δέκα αλλαγές στη διαδικασία διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στην ανάρτηση του δήμου της ...

Τις δέκα αλλαγές στη διαδικασία διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στην ανάρτηση του δήμου της Αθήνας παρουσιάζει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" προκειμένου οι ιδιοκτήτες να τσεκάρουν αν υπάρχουν λάθη στη περιουσία τους.

Η ανάρτηση για το Κτηματολόγιο στην δήμο της πρωτεύουσας θα αρχίσει την Τετάρτη, 8 Απριλίου του 2020 και οι αλλαγές αυτές είναι οι εξής:

1.Όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www,.ktimatologio.gr) ώστε το Γραφείο Kτηματογράφησης να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

2. Η αίτηση διόρθωσης υποβάλλεται στο Γραφείο Κτηματογράφησης με όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αίτημα τους.

3. Το Γραφείο Κτηματογράφησης ελέγχει όλα τα αιτήματα και συντάσσει αιτιολογική έκθεση είτε αποδεχόμενη το αίτημα είτε απορρίπτοντας το.

4. Στην περίπτωση που το αίτημα του δικαιούχου γίνει αποδεκτό , τότε ο θιγόμενος με δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας ενημερώνεται άμεσα με email , fax ή συστημένη επιστολή .

5. Όποιος ιδιοκτήτης θίγεται –ενημερώνεται -μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου –για την έκθεση που αφορά στην ιδιοκτησία του.

6. Ο θιγόμενος μπορεί είτε να συναινέσει με την υποβολή ειδικού εντύπου είτε να υποβάλει αντίρρηση εντός 30 ημερών από την αποστολή της ενημέρωσης.

7. Όποιοι ιδιοκτήτες δεν κάνουν άλλη κίνηση θεωρείται ότι αποδέχονται το αποτέλεσμα του Γραφείου Κτηματογράφησης.

8. Οι αντιρρήσεις αυτές με τον πλήρη φάκελο των στοιχείων τεκμηρίωσης της έκθεσης καθώς και όλες οι περιπτώσεις που κρίνονται από το Κτηματολόγιο , διαβιβάζονται και εξετάζονται από τις Επιτροπές Υποθέσεων Κτηματογράφησης.

9. Ο ιδιοκτήτης ενημερώνεται σε κάθε φάση της διαδικασίας.

10. Κατά την ενημέρωση και πρόσβαση στα δεδομένα των ενδιαφερομένων διασφαλίζεται η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση