GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δένδιας πριν από τη Σύνοδο: Η Ε.Ε. δεν θα επιτρέψει εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου

"Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την...

"Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ακόμη ότι "αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης. Μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια.

Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου"

Νέα επεισόδια στις Καστανιές

Στο μεταξύ νέα επεισόδια είχαμε νωρίς το πρωί στις Καστανιές με δακρυγόνα να πέφτουν από την τουρκική πλευρά. Η ελληνική πλευρά απάντησε με ρίψη νερού από "Αύρα" της ΕΛ.ΑΣ.

Με το που σταματήσει η "Αύρα" να ρίχνει νερό, αρχίζουν να πέφτουν δακρυγόνα.

Μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν συγκεντρωμένοι λίγα μέτρα μακριά από τα σύνορα.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε πάλι ανάλογα επεισόδια. Την Τετάρτηβίντεο έδειχνε διμοιρία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να κάνει ρίψεις δακρυγόνων και χημικών προς το ελληνικό έδαφος στις Καστανιές Έβρου. Έλληνες αστυνομικοί δέχθηκαν ξαφνικά επίθεση με χημικά και δακρυγόνα, που εκτοξεύτηκαν από την άλλη πλευρά, ενώ πλήθος προσφύγων και μεταναστών συγκεντρώθηκε εκ νέου στο σημείο με στόχο να περάσει τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση