GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Την επίταξη κλινών σε ιδιωτικές κλινικές εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Το ενδεχόμενο επίταξης κλινών σε ιδιωτικές κλινικές εξετάζει το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό....

Το ενδεχόμενο επίταξης κλινών σε ιδιωτικές κλινικές εξετάζει το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό σε ιδιωτικές κλινικές να μεταφερθούν όσοι ασθενείς νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία με μη λοιμώδη νοσήματα, ώστε να παραμείνουν στο ΕΣΥ μόνο οι ασθενείς που θα χρειαστούν νοσηλεία για τον κορονοϊό.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iatronet.gr, το πιθανότερο είναι μέχρι την Παρασκευή να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας που θα αφορά τον τρόπο εφαρμογής του ΦΕΚ τεύχος Α Νούμερο 22 (δημοσιεύτηκε 25/2/2020) που ορίζει στο άρθρο 4 την δυνατότητα επίταξης κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, καθώς και δέσμευσης υλικών προς όφελος της Δημόσιας υγείας, υπό την εξελισσόμενη απειλή του κορονοϊού. Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ αναφέρεται και η χρονική διάρκεια εφαρμογής αυτών των μέτρων που είναι μέχρι και 25/6/2020.
Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς των ιδιωτικών κλινικών και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις που θα αφορούν τον αριθμό των κλινικών που θα επιταχθούν αλλά και το οικονομικό κόστος της επίταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση