GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλο στραπάτσο του Ερντογάν στον Έβρο

Του Χρήστου Μαζανίτη Φαίνεται ότι η κατάσταση στον Έβρο οδεύει προς εξομάλυνση, με την Τουρκία να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αν...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Φαίνεται ότι η κατάσταση στον Έβρο οδεύει προς εξομάλυνση, με την Τουρκία να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αντέξει το στραπάτσο από την δυναμική αντίδραση της Ελλάδας, στο οργανωμένο σχέδιο εισβολής στην χώρα δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών, που είχε συγκεντρώσει στα σύνορά της. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το βράδυ στο δάσος των Καστανιών, Τούρκοι αστυνομικοί και άνδρες της Στρατοχωροφυλακής (Jandarma) έβαλαν φωτιές μες στο δάσος των Καστανιών καίγοντας ότι παραπήγματα είχαν φτιάξει οι αλλοδαποί τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό κράτησε περίπου μιάμισυ ώρα, από τις 12.00 έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε παρατηρηθεί ότι λεωφορεία έσπευδαν στην περιοχή παίρνοντας κόσμο. Στην αρχή της εβδομάδας έμπαιναν μέσα σε αυτά κυρίως γυναίκες και παιδιά με τους άνδρες να έχουν μία σαφή άρνηση να αποχωρήσουν. Όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφηκε μία μαζική αποχώρηση και του ανδρικού πληθυσμού.

Είναι ο κορονοϊός, που έχει προκαλέσει μείζονα προβλήματα στην Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό; Είναι η πλήρης αποτυχία του σχεδίου δημιουργίας μόνιμης πίεσης στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα; Είναι η αναδιάταξη των τουρκικών δυνάμεων και η αναθεώρηση του σχεδιασμού προκλήσεων προς την Ελλάδα; Όλα αυτά μένει να φανούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Σε καμία περίπτωση βέβαια η ελληνική πλευρά δεν πανηγυρίζει ούτε καθησυχάζει. Η αμυντική διάταξη παραμένει ως έχει με όλες τις δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας και της Frontex να βρίσκονται σε καθεστώς ύψιστης επιφυλακής και τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση