GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες - Τι θα συζητηθεί

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Στο τραπέζι θα βρεθούν οι ...

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Στο τραπέζι θα βρεθούν οι δράσεις και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς και οι επιχειρησιακές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα κράτη - μέλη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του, Γενς Σπαν και συμφώνησαν στη σημασία μεγαλύτερου συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ των αρχών των κρατών-μελών για το ζήτημα του κορονοϊού.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η πρόταση που κατέθεσε στο πρώτο έκτακτο συμβούλιο ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για την επιστημονική εποπτεία κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

Στα 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 31, καθώς 21 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό από τους 24 που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ. Από αυτούς τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 66χρονος είναι με πιο βαριά νόσηση πνευμονίας και οι άλλοι δυο έχουν εμφανίσει πνευμονία. Έξι είναι σε παρακολούθηση με καλή κλινική εικόνα.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν να τηρούνται οι κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ακολουθούνται οι οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ.

«Να μην σπείρουμε επιδημία πανικού, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την πραγματική επιδημία» επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην χθεσινή ενημέρωση.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος έξαρσης της επιδημίας, ιδίως μέσω των ταξιδιωτών. Μίλησε για υποδιάγνωση του ιού λέγοντας ότι ο αριθμός διασποράς του είναι πολύ υψηλός, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί.

«Ο εργαστηριακός έλεγχος, όσο αυξάνουν τα περαστικά, θα πραγματοποιείται μόνο στα περιστατικά που εμφανίζουν σοβαρή συμπτωματολογία και όχι ήπια», γνωστοποίησε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση