GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Κέρκυρας: Πάρτε άδεια για γυμναστική κι ελάτε στους ναούς να κοινωνήσετε - ΒΙΝΤΕΟ

Κάλεσμα στους πιστούς να αψηφήσουν τις εντολές της κυβέρνησης και να πάνε στην εκκλησία για να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν, ανέφερε α...

Κάλεσμα στους πιστούς να αψηφήσουν τις εντολές της κυβέρνησης και να πάνε στην εκκλησία για να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν, ανέφερε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος κατά τη Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό που μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από την τηλεόραση (Corfu TV) όσο και από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών.
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος υποστήριξε ότι «γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και ότι αυτό συντελείται και στην πατρίδα μας».
Μάλιστα, ερχόμενος σε πλήρη αντιπαράθεση με όσα η κυβέρνηση έχει ζητήσει και επιβάλλει και στην Ιερά Σύνοδο, δήλωσε πως έδωσε εντολή στις εκκλησίες, στο τέλος της κεκλεισμένων των θυρών θείας Λειτουργίας, να ανοίξουν οι πόρτες και όσοι πιστοί θέλουν, να κοινωνήσουν. Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, μάλιστα, κάλεσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας εκδίδοντας έγγραφο κίνησης στο οποίο να αναφέρουν ότι βγαίνουν για άσκηση αλλά στην πραγματικότητα, να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς των τοπικών κυβερνητικών και πολιτικών φορέων της Ν.Δ., ενώ ο κ. Νεκτάριος εξαπέλυσε και …προειδοποιητικές βολές για τις ημέρες της Αναστάσεως υπογραμμίζοντας ότι του είναι αδιανόητο οι πιστοί να αντέξουν να τις εορτάσουν οίκοθεν.
Ακούστε τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας από το Corfu Press:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση