GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Δεν υπάρχει λόγος να τεθεί η Ρωσία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στη Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου π...

Στη Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Προς το παρόν δεν υπήρξε καμία πρόταση, καμία αφορμή για κάτι τέτοιο (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), καμία απόφαση» δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν υπάρχουν τεστ γενικής χρήσεως για να διαπιστώσει κανείς αν έχει ή όχι προσβληθεί από τον κορονοϊό τα οποία θα μπορούσαν να πωλούνται στα φαρμακεία, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα, λέγοντας «ας μην γελιόμαστε» σ’ αυτό το ζήτημα.

«Ως προς το ερώτημα, αν υπάρχουν τέτοια τεστ; Αυτή τη στιγμή μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να απαντήσει. Ρωτήστε το επιτελείο του υπουργού Υγείας, δήλωσε ο Πεσκόφ , σχολιάζοντας τις πληροφορίες που λένε ότι στην Εσθονία άρχισαν να πωλούν στα φαρμακεία τέτοιους είδους τεστ. Διερωτηθείτε, υπάρχουν στον κόσμο τεστ που επιτρέπουν στο κάθε πολίτη μόνος του να ελέγχει αν έχει ή όχι κορονοϊό. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν τέτοια τεστ. Ας μη γελιόμαστε». Με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων Ρωσίας -Λευκορωσίας που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, και τον προβληματισμό που εξέφρασε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ευελπιστεί ότι η Λευκορωσία θα δείξει κατανόηση και πως η «Ρωσία λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία». Επεσήμανε επίσης ότι «η κάθε χώρα είναι ελεύθερη να λαμβάνει εκείνα τα μέτρα τα οποία θεωρεί αναγκαία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών», όπως και ότι «όλες οι χώρες αναμφίβολα πρέπει να λαμβάνουν ενεργά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού».

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τα μέτρα που παίρνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες στον οικονομικό τομέα εξαιτίας του κορονοϊού. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να εφαρμόσει για τους συνεργάτες του την εργασία από το σπίτι, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο και πως «η διοίκηση της προεδρίας εργάζεται ως συνήθως λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, τα οποία είναι υποχρεωτικά αυτή τη στιγμή σε κάθε γραφείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση