GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταναστευτικό: Επιταχύνεται η οχύρωση του Έβρου

Καθώς η κινητικότητα των μεταναστευτικών- προσφυγικών ομάδων στην τουρκική μεθόριο δείχνει να μετατοπίζεται προς το νότιο τμήμα στην περι...

Καθώς η κινητικότητα των μεταναστευτικών- προσφυγικών ομάδων στην τουρκική μεθόριο δείχνει να μετατοπίζεται προς το νότιο τμήμα στην περιοχή των Ιψάλων, οι ελληνικές αρχές επιταχύνουν την οχύρωση των συνόρων ώστε να αναχαιτίσουν ενδεχόμενη πίεση στους Κήπους και το Δέλτα του ποταμού Έβρου.
Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την αποστολή προς πάσα κατεύθυνση μηνύματος ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει με κάθε μέσο, την παραβίαση των εθνικών συνόρων και της ασφάλειας, χθες διεξήχθη στον κεντρικό και νότιο Έβρο στρατιωτική άσκηση από μονάδες της 12ης Μεραρχίας με πραγματικά πυρά. Ταυτόχρονα δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού που κατέφταναν από τα ενδότερα της χώρας, αναπτυσσόταν στο Δέλτα του ποταμού αλλά και ψηλότερα προς το Τυχερό, προς ενίσχυση των μονάδων που ήδη έχουν αναπτυχθεί εκεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Στο δύσκολο, λόγω της εδαφικής μορφολογίας Δέλτα, η επιχειρούμενη θωράκιση ενισχύεται από τους πολλούς ψαράδες και κυνηγούς της περιοχής, οι οποίοι έχουν ήδη "λάβει θέσεις" αυτοβούλως στις περίφημες καλύβες. Άλλοι πάλι περιπολούν μέρα και νύχτα με τις πλάβες στα πολλά κανάλια που σχηματίζει ο Έβρος στις εκβολές του.
Πληροφορίες της "Καθημερινής" αναφέρουν ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Πέπλου ατσάλινου αγκαθωτού φράχτη στα πρότυπα εκείνου που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή της Νέας Βύσσας στο βορρά και στα μονοπάτια - περάσματα που οδηγούν στην ελληνική όχθη του Έβρου απλώνονται συρματοπλέγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση