GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Γεννηματά: «Ιταλοί τουρίστες φτάνουν στη Σύμη», μου κατήγγειλε ο δήμαρχος

Ιταλοί τουρίστες φτάνουν στη Σύμη χωρίς κανέναν έλεγχο, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά πως της κατήγγειλε ο δήμαρχος του νησιού, εν μέσω της εξ...

Ιταλοί τουρίστες φτάνουν στη Σύμη χωρίς κανέναν έλεγχο, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά πως της κατήγγειλε ο δήμαρχος του νησιού, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού και ενώ η γειτονική χώρα βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού την πήρε τηλέφωνο και της κατήγγειλε την άφιξη Ιταλών τουριστών, χωρίς κανέναν έλεγχο. Η κ. Γεννηματά απηύθυνε το ερώτημα πώς γίνεται να έφτασαν στη Σύμη Ιταλοί τουρίστες και να μην τους σταμάτησε κανείς και προειδοποίησε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. «Χρειάζεται ειδικό σχέδιο για τα νησιά», σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Στην παρέμβασή της στη Βουλή, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών σε όλους τους εργαζόμενους, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό σε ΕΚΑΒ, ΕΣΥ και δημόσιες ιατρικές δομές. Επίσης, η τροπολογία προβλέπει τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει αυτή την πρόταση, σημειώνοντας πως η ψήφισε και εφαρμογή της αποτελεί μία πράξη ευθύνης. Επιπλέον, ευχαρίστησε και από το βήμα της Βουλής τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που «εργάζονται κάθε μέρα για να μπορούμε εμείς να μένουμε στο σπίτι μας». Όπως τόνισε, «το ΕΣΥ αποτελεί σήμερα τη ναυαρχίδα για τη δημόσια υγεία. Αυτοί που μέχρι χθες υποστήριζαν την απαξίωση τους ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ελπίζω να έχουν αλλάξει μυαλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση