GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταναστευτικό: Η Βουλγαρία αντιδρά στη δημιουργία κλειστής δομής στις Σέρρες

Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή των Σερρών. Μάλιστα...

Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή των Σερρών. Μάλιστα ο Βούλγαρος Υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ χαρακτήρισε αυτή την πρόταση "παράλογη".
Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ: «Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας». Ο Βούλγαρος υπουργός συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό: «Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας».
Η Βουλγαρία από το 2016 έχει προχωρήσει στην κατασκευή φράκτη μήκους 259 χιλιομέτρων,κατά μήκος της βουλγαρο-τουρκικής μεθορίου, Επιπλέον ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε κέντρο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση