GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου εστιάζοντας στις τρεις «υγειο...

Προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου εστιάζοντας στις τρεις «υγειονομικές βόμβες», τους καταυλισμούς μέσα και γύρω από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Χώρους, στους οποίους σήμερα ζουν συνολικά περί τους 32.0000 αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, άμεσα θα γίνει η προμήθεια και θα τοποθετηθούν έξω από κάθε ΚΥΤ, σε χώρο που θα επιλεγεί, οικίσκοι με σκοπό να λειτουργήσουν ως χώροι παροχής υγειονομικών υπηρεσιών σχετιζόμενων με τον κορονοϊό και όχι μόνο. «Σκοπός μας να αποσυμφορηθούν πλήρως τα νοσοκομεία αφού στα μικρά αυτά υγειονομικά κέντρα θα γίνεται η επιλογή όσων απαιτείται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και μόνο αυτών», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Επίσης, θα προσληφθούν, με υψηλό μισθό, για να λειτουργήσει αυτό ως μέσο προσέλκυσης των επιστημόνων, τρεις γιατροί για κάθε ΚΥΤ. Ένας από τους τρεις θα φροντίσουν να είναι παιδίατρος, αφού στα ΚΥΤ φιλοξενείται πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών. «Σε δύο βάρδιες θα δοθεί η μάχη, σε συνεργασία με το σύστημα υγείας, να αντιμετωπιστεί κάθε πιθανότητα επέκτασης της πανδημίας στην κοινότητα των αιτούντων άσυλο», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μουτζούρης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, προχωρά η τακτική απολύμανση των εγκαταστάσεων της Περιφέρειας, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση