GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα δικαστήρια - Ποιες δίκες αναστέλλονται

Της Άννας Κανδύλη Μετά τις αντιδράσεις δικαστικών ενώσεων, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων, με νέα Κοινή Υπουργική απόφαση που υπέ...

Της Άννας Κανδύλη

Μετά τις αντιδράσεις δικαστικών ενώσεων, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων, με νέα Κοινή Υπουργική απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, περιορίζεται ακόμη περισσότερο η λειτουργία των δικαστηρίων στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Με την νέα ΚΥΑ αναστέλλονται όλες οι δίκες που αφορούν πλημμελήματα, πλην των αυτοφώρων αδικημάτων, καθώς και των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, πλην των προσωρινών διαταγών.

Επιπλέον, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, θα εξετάζονται μόνο αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αντιρρήσεις και κατεπείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Τέλος, αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών όλων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση