GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Γκάμπια

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Γκάμπια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας, μερικές ώρες μετά την αναγγελ...

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Γκάμπια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας, μερικές ώρες μετά την αναγγελία των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο υπουργός Υγείας της μικρής χώρας της δυτικής Αφρικής, ο Αχμαντού Λαμίν Σαμάτε, εξήγησε πως το κρούσμα είναι μια νεαρή που επέστρεψε πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέθηκε σε αυτοαπομόνωση όταν ανέβασε πυρετό, προτού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαιώσουν ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Όλοι οι επιβάτες που έφθασαν με την ίδια πτήση» και οι άνθρωποι που «ήλθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα βρεθούν και τεθούν σε απομόνωση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος Αντάμα Μπάροου είχε ανακοινώσει την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και το κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων για τρεις εβδομάδες, από σήμερα Τετάρτη. Ακόμη, τόνισε ο πρόεδρος, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Γκάμπια από χώρες οι οποίες πλήττονται από την πανδημία θα τίθενται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση