GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Από τα φαρμακεία της γειτονιάς η διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους – Ποια περιλαμβάνονται

Από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς θα μπορούν να προμηθεύονται οι ασθενείς τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης ...

Από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς θα μπορούν να προμηθεύονται οι ασθενείς τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας).

Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ, με βάση τη σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ, που υπεγράφη με στόχο να διευκολυνθούν οι ασθενείς συνάνθρωποί μας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι και επισυνάπτεται η λίστα με τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που θα διατίθενται στα φαρμακεία της γειτονιάς.

Διαβάστε αναλυτικά:

" Ξεκινά η υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς. Σύμφωνα με όσα ορίζονται στη νομοθεσία, ο ΕΟΠΥΥ θέτει σε εφαρμογή την διαδικασία διάθεσης Φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) προς τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί φάρμακα ογκολογικά και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.). Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ (βλ. συνημμένο Πίνακα).

Η διαδικασία παράδοσης από ιδιωτικά φαρμακεία είναι απλή: Ο δικαιούχος περίθαλψης αφού παραλάβει τη συνταγή από τον ιατρό του ή ενημερωθεί για τον κωδικό συνταγής (barcode) σύμφωνα με την ΠΝΠ στις 20/3/2020 (Α’ 68), μπορεί να καταχωρήσει το αίτημα του για την παραλαβή του φαρμάκου του από ιδιωτικό φαρμακείο με την είσοδο του στην εφαρμογή διάθεσης ΦΥΚ μέσω του συνδέσμου:

- https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέγει την είσοδο στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών taxisnet, και αφού επιλέξει «εξουσιοδότηση» συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ του ώστε να γίνει η ταυτοποίησή του.

- Με την επιτυχή είσοδο στην εφαρμογή ο δικαιούχος περίθαλψης μπορεί να καταχωρήσει ένα νέο αίτημα του από την επιλογή «νέο αίτημα» όπου στο πλαίσιο που εμφανίζεται καταχωρεί τον κωδικό της συνταγής και εμφανίζεται το περιεχόμενο της συνταγής.

- Στις διαθέσιμες επιλογές του στην οθόνη είναι το ιδιωτικό φαρμακείο από το οποίο επιθυμεί να παραλάβει το φάρμακο του. Η αναζήτηση του ιδιωτικού φαρμακείου μπορεί να γίνει με πολλαπλά κριτήρια (επωνυμία, πόλη, νομός, επιλογή από χάρτη) και η επιλογή του γίνεται επιλέγοντας δίπλα στην επωνυμία.

- Στην συνέχεια ο ασφαλισμένος μπορεί να καταχωρήσει στο σύστημα συνοδευτικά σχόλια και να επιλέξει την αποστολή ενημερωτικού email για την εξέλιξη του αιτήματος.

- Για την ολοκλήρωση της καταχώρησης του αιτήματος ο ασφαλισμένος επιλέγει «Υποβολή Αιτήματος».

- Σε κάθε σημείο της εφαρμογής εμφανίζονται κατάλληλα μηνύματα για τη διευκόλυνση των χρηστών στην καταχώρηση των αιτημάτων.

- Ο δικαιούχος περίθαλψης ενημερώνεται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή του φαρμάκου του όταν αυτό είναι διαθέσιμο στο ιδιωτικό φαρμακείο της επιλογής του.

- Επισημαίνουμε ότι όταν ο δικαιούχος περίθαλψης επιλέξει η συνταγή του να εκτελεστεί μέσω της ανωτέρω διαδικασίας η συνταγή εκτελείται μόνο στο ιδιωτικό φαρμακείο, κι όχι απευθείας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή με την καταχώρηση του κωδικού συνταγής στην εφαρμογή, αυτή κλειδώνεται για εκτέλεση μόνο μέσω της ανωτέρω διαδικασίας.

Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να συνεχίσει να εκτελεί τις συνταγές του μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν θα προβεί στην παραπάνω διαδικασία.

Για την ενεργοποίηση της δράσης, παρακαλούνται οι Ιδιώτες Φαρμακοποιοί να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://fyk.eopyy.gov.gr/login.".

Δείτε ΕΔΩτη λίστα με τα φάρμακα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση