GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! Στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε (από το «Σωτηρία») ο Αλέξης Παπαχελάς...

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη. Στον "Ευαγγελισμό" μεταφέρθηκε επειγόντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr , ο δημοσιογράφος...

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη.

Στον "Ευαγγελισμό" μεταφέρθηκε επειγόντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr, ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς. Ο διευθυντής της "Καθημερινής", ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, νοσηλευόταν έως τώρα στο "Σωτηρία" που αποτελεί το βασικό νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του ιού στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Ο «Ευαγγελισμός» είναι αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς και έχει τη δυνατότητα να παρέχει σε αυτή τη συγκυρία καλύτερες υπηρεσίες.

Ο Αλ. Παπαχελάς είχε ανακοινώσει ο ίδιος ότι διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα"Καθημερινή" την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά έγραψε:

''Την περασμένη Δευτέρα το πρωί έμαθα ότι είχα και εγώ προσβληθεί από το κορονοϊό. Όπως πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω μας. Αυτή τη συλλογική αβεβαιότητα που ένιωθα να κυριαρχεί την ένιωθα στο πετσί μου. Μέχρι στιγμής είναι μία δυσάρεστη εμπειρία, κάτι σαν κακή γρίπη. Θέλει όμως προσοχή.

Γιατί μαθαίνουμε συνέχεια για περιπτώσεις ανθρώπων που του πήραν αψήφιστα και βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Κατά τα άλλα η ώρα περνάει με παζλ, βιβλία για τη δουλειά της εφημερίδας. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βρεθώ κοντά στους γονείς μου τέτοιες ώρες και ξέρω πόσο τους αγχώνουν τέτοια νέα. Σκέφτομαι πολύ αυτήν τη γενιά και πρέπει να την προφυλάξουμε. Ξέρω, είναι «αγύριστα κεφάλια» και θέλουν να βγαίνουν έξω να κάνουν τα δικά τους πράγματα, θεωρούν ότι είναι ανίκητοι, γιατί όντων πέρασαν πολλά. Όχι τώρα όμως.

Ανακαλύπτουμε συνήθειες που είχαμε ξεχάσει, φιλίες που μετράνε όσο τίποτε άλλο μέσα σε αυτόν τον πανικό. Θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε, αλλά και πώς μπορούν να έλθουν τα πάνω κάτω μέσα σε μια ώρα στη ζωή μας. Δεν είναι πόλεμος, αλλά σίγουρα θυμίζει πόλεμο. Αυτές τις ώρες αντλούμε δύναμη από ανθρώπους που αναδεικνύουμε σαν υποδείγματα εδώ και χρόνια, από αυτήν την εφημερίδα, όπου οι εργαζόμενοί της συνεχίζουν να πετυχαίνουν τον άθλο της καθημερινής έκδοσης. Αυτοδημιούργητους άριστους, σαν τον κ Τσιόδρα, οι οποίοι μας γεμίζουν σιγουριά.

Λίγα και σταράτα λόγια, στέρεα λόγια. Τους ανθρώπους του στενού πυρήνα του κράτους, γιατρούς, νοσηλευτές, ενστόλους, στελέχη της πολιτικής προστασίας που κάνουν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση, λίγα χρήματα και σε αντίξοες συνθήκες. Πάντα λέγαμε ότι είναι παραλογισμός ο ΓΕΕΘΑ να παίρνει 2.500 ευρώ και ακόμη λιγότερα η ραχοκοκαλιά του κράτους. Βλέπω ότι ο ιός της διχαστικής υστερίας επιμένει. Σε εμάς δεν θα πιάσει, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι χολερικοί. Μας γεμίζει η αισιοδοξία όσο η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα. Έρχονται δύσκολα μετά τις απανωτές κρίσεις, του μεταναστευτικού – προσφυγικού και του ιού.

Ας αφήσουμε τους παλαβούς και ακραίους από εδώ και από εκεί να αλληλοϋβρίζονται, να λοιδορούν, να λασπώνουν. Δεν θα αλλάξουν ποτέ και ανήκουν σε ένα χθες από το οποίο δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Εμείς αυτό που πιστεύουμε θα το λέμε. Όταν ο κ Μητσοτάκης κάνει καλά τη δουλειά του στη διαχείρηση του Έβρου ή του ιού, έως τώρα, θα το γράψουμε. Όταν ο κ Τσίπρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, το ίδιο. Μας νοιάζει το γεγονός ότι θα χρειαστεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι, για να την κρατήσουμε όρθια. Καλή δύναμη σε όλους!''.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση